Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya mektup yazarak,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  Yakın Doğu Üniversitesi’ne (YDÜ) verilen sınıf öğretmenliği ön izninin iptali ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un da görevden alınmasını talep etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil, basına da dağıtımını yaptığı mektupta, “Seçim rüşveti olarak Eğitim Bakanı’nın Cumhurbaşkanlığı  seçimlerine kısa bir süre kala YDÜ’ye sınıf öğretmenliği ön izni vererek Atatürk Öğretmen Akademisi’ni kapatma sürecini başlattığını” savundu.

Elcil, izne bağlı olarak YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un özel çabalarıyla YDÜ’ye söz konusu bölüm için eğitime başlama izni verildiğini ileri sürdü.

Elcil mektubunda şu ifadeleri kullandı:
“2009 yılında Yakın Doğu Üniversitesi YÖDAK’tan izin almadan sınıf öğretmenliği bölümü açıp KKTC uyruklu öğrenci kabul etmiş ve 2013 yılında da mezun vermiştir. Yasadışı uygulamalarına da cumhurbaşkanı seçimlerine üç gün kala kılıf uydurmak için 16 Nisan 2015 tarihinde de açma ön izni almıştır.

Konu ile ilgili iznin iptali için, YÖDAK Yönetim Kurulu başkan ve üyelerine yönelik ekte sunulan yazı ile 2013 yılında yasadışı bir şekilde verilen mezunların bir kısmının isimlerin içeren bir mektup gönderdiğimizi vurgular, bu hukuksuzluğunun durdurulmasını ve hukuksuzluğun baş sorumlusu YÖDAK Başkanı Sn. Hüseyin Gökçekuş’un derhal bu görevden alınmasını talep ederiz”.