Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)’ün, ilkokul, okul öncesi ve özel eğitim öğretmen adaylarına yönelik bilgilendirme semineri bugün gerçekleştirildi.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, her yıl geleneksel olarak düzenlenen seminerleri çerçevesinde bugün sendika lokalinde yer alan etkinliğin açılış konuşmasını KTÖS Kurucu Üyesi Halil Kara yaptı. Seminerde sırası ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ‘Sendikal Mücadele ve Göç Yasası’, KTÖS Yönetim Kurulu ve Eğitim Komitesi üyesi Hikmet Olgaçer ‘Genel Eğitim Politikası’, KTÖS İnsan Hakları Eşitlik Politikalarından Sorumlu Eğitim Sekreter Yrd. Münür Teralı‘Örgütlenme Politikası, Sendikal İşleyiş ve Haklar’, KTÖK LTD. Başkanı Mehmet Temel ‘Öğretmenler Kooperatifi’, KTÖS Örgütlenme Sekreteri Yrd. Uğur Erilen ‘Radyo Mayıs’ ve KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş ‘KTÖS İstihdam Politikası, Öğretmenler Yükselme ve Sınav Tüzüğü, Bekleme Listesi, Muhtemel Münhal Yerler” ile ilgili sunum yaptı.

Açıklamada, her yıl düzenlenen seminerin amacının sendikal bilinç ve örgütlülük üzerine tavır geliştirme, öğretmenliğe hazırlık, ödev, hak ve sorumluluklar, sınav tüzüğü ve münhal yerler hakkında öğretmen adaylarını bilgilendirmek olduğu kaydedildi.

1439376426.jpg