Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nı KKTC’ye davet etmesini, “Kıbrıs Türk toplumunu uluslararası hukukun dışında tutma yönünde girişim” olarak değerlendirdi ve eleştirdi.

Elcil, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası müsabakalarda yer alması için ortaya koyduğu mücadelenin Kıbrıs sorunu çerçevesinde yaşanan gerçekleri bir kez daha hatırlattığını kaydetti.

Elcil yazılı açıklamasında, FIFA ve UEFA ile yapılan görüşmelerin de Kıbrıslı Türklerin hangi şartlarda uluslararası tanınmış bir kuruma gelebileceğini gösterdiğini ifade ederek, “Kıbrıslı Türk gençlerin dünyaya açılması Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun işbirliğinden geçmektedir” görüşünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Türkiye Futbol Federasyonu’nu KKTC’ye davet etmesinin “statükoyu korumaya yönelik girişim” olduğunu iddia eden Elcil, bunun Kıbrıs Türk toplumunu uluslararası hukukun dışında tutmaya dönük açık bir girişim olduğunu öne sürdü.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Cumhurbaşkanı’nın bu girişiminin “taksimci, ayrılıkçı ve statükocu” olduğunu iddia ederek Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve ekibinin çalışmalarına ise destek belirtti.