Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)  yazılı bir mesaj yayımlayarak Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı halkın gözünü boyamakla suçladı

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Kamu Yönetimi Reformu adı altında popülizm yaparken, diğer yandan ise hükümet koltuğu hesapları ile yeni siyaset vizyonunu sunduğunu” iddia ettiği Serdar Denktaş’ın hala gerçekleri halkla paylaşmaktan kaçındığını ileri sürdü.

İşte KTÖS'ün Denktaş'ı eleştirdiği mesajı:

"Babasının yarattığı ve Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşa sürükleyen ayrılıkçı statükonun baş koruyucusu Sn. Serdar Denktaş, “Yeni Siyaset Vizyonu” adı altında mevcut rejimi cilalayarak halkın gözünü boyamaya yönelmiştir.

Çözümsüzlüğe oynayarak, adadaki statükoyu devam ettirmek istediği yetmiyormuş gibi, şimdi de bir yandan “Kamu Yönetimi Reformu” adı altında popülizm yaparken, diğer yandan ise hükümet koltuğu hesapları ile yeni siyaset vizyonunu sunan Sn. Serdar Denktaş hala daha gerçekleri halkla paylaşmaktan kaçınmaktadır. Buradan Sn. Denktaş’a tekrardan çağrı yapmak istiyoruz:

 

  1. Ercan Havaalanı’nı geriye alma vaadinden ne oldu da vazgeçtiniz?
  2. İki yıl önce çek yasağına girdiğiniz basında çıkmasına rağmen bugün sizin ve aile yakınlarınızın servet beyanından niye kaçıyorsunuz?
  3. Ailenize ait olan Kredi Bankası’nda batırılan milyonlarca sterline ne oldu?
  4. Yakın Doğu Üniversitesi’ne cumhurbaşkanlığı seçimlerinden üç gün önce hangi siyasi rüşvet karşılığı sınıf öğretmenliği açma ön izni verdiniz?

Önce bu basit sorulara yanıt veriniz, ondan sonra “Yeni Siyaset Vizyonu” gibi büyük laflar ediniz. Siyaset sahnesinde şeffaf, hesap verebilir politikacılar olmadığı müddetçe, adamızın kuzeyinde toplumsal değil, bireysel çıkarlar öne çıkacaktır. Arif Hocanın dediği gibi “çirkef yatağında gülistanlık olmaz”. Statükodan nemalananların statükoyu değiştirme söylemi ancak rol kesmektir."