Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, Denetleme Değerlendirme Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Fedai Taşkın’ın görevden alınmasını istedi.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, İley Fedai Taşkın’ın “oturduğu koltuğu doldurmadığını, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nı yanlış yönlendirdiğini ve eğitime zarar verdiğini” ileri sürdü.

Taşkın’ın son dönemlerde bazı okullarda yaşanan huzursuzlukların çözülmesinin önündeki engel olduğunu, olaylara zamanında müdahale etmediğini, yapılan şikayetleri hasıraltı ettiğini savunan Elcil, “Kendi kişisel hesapları yüzünden denetmenleri Sayıştaylık’a şikayet eden, denetmenlerin yolsuzluk yaptığı ile ilgili art niyetli haberlerin basında çıkmasına zemin yaratan, denetmenleri ayrıştıran, iki yıldan beri Denetleme Değerlendirme Kurulu Yasası’nın işleyişini engelleyen İley Fedai Taşkın, Dipkarpaz İlkokulu’nda yaşanan olayların da sorumlusu olduğu ortadadır” iddiasında bulundu.

Geçtiğimiz ders yılında Dipkarpaz İlkokulu’nda yaşanan sorunların kaynağı olarak da Taşkın’ı işaret eden Elcil şunları öne sürdü:

“Demokrasiden nasibini almamış bir anlayışın denetmeni kullanarak okullarda baskı kurmaya çalışması ve bu yolla çözüm yapacağını düşünmesi beceriksizliğin göstergesidir.

Sorunlar yasal çerçeve içinde demokratik yollarla çözülür. Demokratik yollar ortada iken polis-hırsız mantığı ile hareket ederek Dipkarpaz İlkokulu’na denetmen göndermek ve denetmenin yanlış davranışlarını eleştiren sendikamıza karşı saldırmayı Sn. Taşkın’ın bir yol olarak seçmesi suçlunun kim olduğunu ortaya koymaktadır.”