KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş yaptığı açıklamada, “Eğitim ve sağlıktan tasarruf etme mantığı, hangi ideolojik uygulamaları yaparsanız yapın özetle bir toplumun geleceğinden çalmak demektir” dedi.

“CTP-DP Hükümeti’nin bu tutumuna anlam vermenin mümkün olmadığını” ifade eden Maviş, özellikle ‘sosyalist’ kelimesini kullanan bir parti olan CTP’nin sayıları değil insanı özne almasının, sorunları çözmeye yardımcı olacağını kaydetti.

Maviş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eksiklikleri kabul etmesine rağmen, çözüme ulaşacak adımlar atmaması, Maliye Bakanlığı’nın insani değerleri değil, kağıt üstündeki sayıları makbul bulması ile 21. yüzyılda okullardaki öğretmen, yönetici ve hademe eksikliklerinin devam ettiğini kaydederek, 24 okulda öğretmen, 5 okulda müdür, 8 okulda müdür muavini, birçok okulda ise hademe eksikliği yaşandığını belirtti.

Maviş, Özel eğitim öğretmeni ihtiyacı olmasına rağmen, ülke öğretmenine istihdam yaratacak ve sorunları asgari düzeye indirecek kadroların kullanılmadığını ve TC’den özel eğitim ve rehber öğretmeni getirildiğini savundu.

Burak Maviş, “Alasya İlkokulu, Alasya Vakıf Anaokulu, Fikri Karayel İlkokulu, Barış İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu(2), Cihangir-Düzova İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Karşıyaka İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Lapta Anaokulu, Özgürlük İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Serhatköy İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Şht.Doğan Ahmet İlkokulu, Vadili İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Ziyamet İlkokulu ve Girne Maarif Anaokulu”nda öğretmen eksikliği olduğunu bildirdi.

Maviş, “KTÖS’ün öğretmen eksikliğinin tamamlanması, çalışma barışının yeniden tesis edilmesi, Göç Yasası’ndan doğan eşitsiz ve adaletsiz durumun ortadan kaldırılması için” başlattığı uyarı grevlerinin ailelerin desteğiyle devam ettiğini belirtti.