Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Dipkarpaz, Mehmetçik ve Geçitkale belediyeleri ile görüşerek bölge okullarının sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, yeni eğitim öğretim yılında nakiller ve münhallerin geciktirilmesi nedeniyle bölgede öğretmen eksikliği olabileceğini ve bölgenin öğretmen eksikliği sorunuyla karşılaşmaması için yerel yönetimleri ziyaret ettiklerini ifade etti.

Bölgenin eğitim, sağlık ve sosyal politikalar yönünden mağdur edildiğini ileri süren Elcil, bu mağduriyetin devlet katkısı ile birlikte yerel yönetimlerle sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile aşılması için alternatif üretilmesi gerektiğini söyledi.

Elcil, bölgenin nüfusunun, yatırımlara endeksli bir şekilde artacağını belirtirken, devletin bölgedeki eğitim ve sosyal alanların gelişimi için proje üretmesi gerektiğini dile getirdi.

Şener Elcil, Dipkarpaz İlkokulu özelinde çalışma barışının yeniden tesis edilmesi için Eğitim Bakanlığı'nın gerekli adımları atmadığını ve köyün tüm öğretmenlerinin başka okullara gitmek için bakanlığa başvurduğunu belirtti.

Elcil, öğretmenlerin tümünün okuldan ayrılmak istemesinin nedenlerinin araştırılması gerektiğini ve öğretmenlerin okulda eğitim öğretim faaliyetlerine kesintisiz devam etmesi için çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Mehmetçik Belediyesi'nin çocuklara ve yetişkinlere yönelik faaliyetlerini takdirle izlediklerini ve projenin tüm belediyelere yayılması gerektiğini söyleyen Elcil, Mehmetçik İlkokulu'nun gelişimi için belediyenin fedakarlıkla çalıştığını bildiklerini belirtti.

Elcil, dört yaş sınıflarında sorun yaşayabileceklerini, önlemlerin işbirliğiyle alınmasının doğru adım olacağını belirtti.

Şener Elcil, Geçitkale Belediyesi’nin Mersinlik boğazındaki çocuklara yönelik oluşturulmaya çalışılan kamp alanın önemine işaret ederek, çocukların doğa ile iç içe olmasına konulan katkı için teşekkür etti.

BELEDİYE BAŞKANLARI

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, sendikanın duyarlılığına teşekkür ederek, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda alternatif projeler üretmek ve sorunları çözmek konusunda her zaman işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, belediyenin sosyal, kültürel ve eğitimsel faaliyetlerini sendika yetkililerine aktardı. Özellikle çocukların teorik derslerle birlikte kolej sınavlarının yarattığı rant içerisinde akademik bilgilerle boğuştuğunu belirten Sarıçizmeli, çocukların pratik hayata dönük beceri kazanacağı, eğleneceği ve kültürünü tanıyacağı etkinlikleri desteklediklerini ve çocukların gelişimine olumlu katkı yapmayı amaçladıklarını belirtti. Sendikanın duyarlılığına teşekkür eden Sarıçizmeli, her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ise, ekolojik duyarlılığı olan aktivistlerle birlikte Mersinlik bölgesinde tüm çocukların kamp yapacağı, eğleneceği ve doğa ile iç içe olacağı bir alan yaratmak amacında olduklarını ve tamamen doğal denge ve ilkelere bağlı kalarak kültürel bir alan inşa etmekte olduklarını belirtti. Sendikanın eğitimin gelişimi için önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Öztaş, her türlü işbirliğine hazır olduğunu kaydetti.

Sendika açıklamasında, Yeni Erenköy Belediyesi’ndeki belirsizlik ve Büyükkonuk Belediye Başkanı’nın yurtdışında olması nedeni adı geçen belediyelerle görüşmelerin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.