Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu’nun “Eğitim Denetmenleri”yle ilgili icraatlarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın eylemine destek vermek amacıyla bulunduğu Cumhuriyet Meclisi önünde basına yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası uygulamaları konusunda yaşanan sıkıntılara değindi. Elcil, sıkıntılar ve yollukların ödenmemesinden dolayı “Eğitim Denetmenleri”nin 5 Ekim’den beri eylemde olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu ve kurul başkanı İley Taşkın’ın uygulamalarını eleştiren Elcil, “Eylemimizin bu kadar uzun sürmesinin temel sebebi, kurul başkanının takındığı tutum ve icraatlardır. Yasa dışı bir takım uygulamalarla, denetmenlerimizden maaş kesintisine gitmesi, konuyu mahkemeye intikal ettirmemizi getirmiştir. Mahkeme ara emri vererek yürütmeyi durdurmuştur. Kurul başkanının aldığı kararın yanlışlığı ortadadır” dedi.

Ulusal Birlik Partisi kurultayının konunun gündemden düşmesine neden olduğunu belirten Elcil, Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü konuyu gündemden uzaklaştırmakla suçladı.