KTÖS’ün Gönyeli ile Dipkarpaz İlkokullarındaki grevinin süreceği, 2011 sonrası istihdam edilen KTOEÖS üyesi öğretmenlerin tam gün grevde olacağı, KTAMS’ın grevi kapsamında Lefkoşa’da motorlu araç işlemlerinin duracağı kaydedildi.

KTÖS’ün denetmenleri, KTOEÖS’ün yönetim, disiplin ve denetleme kurullarının da eylemde olacağı bildirildi.

GÖNYELİ İLE DİPKARPAZ İLKOKULLARINDAKİ GREV BUGÜN DE SÜRECEK

KTÖS bugün Gönyeli İlkokulu ve Dipkarpaz İlkokulu’ndaki uyarı grevlerine devam edeceğini; denetmenlerin grevinin de süreceğini açıkladı.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal yaptığı yazılı açıklamada, okullardaki öğretmen, hademe eksiklikleri nedeniyle başlatılan uyarı grevlerinin bugün de 08.00 ile 10.00 saatlerinde devam edeceğini kaydetti.

2011 SONRASI İSTİHDAM EDİLEN ÖĞRETMENLER TAM GÜN GREVDE

KTOEÖS, “Göç Yasası” olarak adlandırılan “47/2010” sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasası kapsamında istihdam edilen öğretmenlerin katılımıyla bugün 08.00-13.00 saatleri arasında tam gün grev yapacak.

Sendika yönetim, disiplin ve denetleme kurulları da eylemde olacak.

Öğretmenler bugün saat 09.00’da sendika binasında toplanıp 10.00’da Başbakanlık binasına yürüyecek.

KTAMS’IN UYARI GREVİ LEFKOŞA MOTORLU ARAÇLAR MUKAYYİTLİĞİ’NDE

Öte yandan KTAMS hayat pahalılığına karşı adım atılmaması gerekçesiyle bugün Lefkoşa Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde uyarı grevi yapacak. Grev nedeniyle Lefkoşa’da motorlu araç işlemleri yapılamayacak.

Sendika yetkilileri saat 10.00’da Lefkoşa Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde basın açıklaması yapacak.