Elcil, Berova’nın, Şehit Ertuğrul İlkokulu ile ilgili imzaladığı protokolün gereğini yerine getirmediği takdirde eylemlerin yaygınlaşarak, devam edeceğini belirtti.

Şener Elcil bugün yaptığı yazılı açıklamada, Berova’nın, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda ders yılı başından beri yaşanan sorunları çözecek iradeyi ortaya koyamadığını ve sorun yoktur yönünde açıklamalarda bulunduğunu savundu.

Elcil, denetmenlerin okulda iki aya varan yoğun çalışmaları sonucu hazırlanan raporda belirtilen sorunların giderilmesi için Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandığını ancak bakanın bu protokolden bile haberi olmadığını iddia ettiğini ifade ederek, protokolün ayrıntılarını aktardı.

“BEROVA İSTİFA ETMELİDİR”

Özdemir Berova’nın, Eğitim Bakanlığı adına müsteşarın imza koyduğu protokolü reddettiğini savunan Elcil, şunları kaydetti:

“İmzaladığı protokolün arkasında durmayan ve gereğini yapmayıp ‘ben okul müdürünü görevden alma taahhüdü vermedim’ diyebilecek kadar ileri giden Eğitim Bakanı Sayın Özdemir Berova’nın eğitime ve okullara verebileceği hiçbir şey olmadığını ve derhal istifa etmesi gerektiğini tekrardan vurgularız.

Şht. Ertuğrul İlkokulu ile ilgili yaşanan sorunların temel sorumlusu, okulu kaosa götüren müdürü partizanlık ve adam kayırma adına hala daha görevde tutan Eğitim Bakanı Sayın Özdemir Berova’dır. Sayın bakan bu tavrını değiştirip, imzaladığı protokolün gereğini yerine getirmediği takdirde eylemlerimiz yaygınlaşarak devam edecektir”