KTÖS Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın devlet okullarına değer vermeyip yasaları çalıştırmaması ve partizanlık yapma adına ortaya koyduğu uygulamaların okullarda sorun olarak ortaya çıktığını” savundu. Baysal, Haspolat İlkokulu’nda çalışma ortamı sağlanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Yaptığı yazılı açıklamada, Haspolat İlkokulu’nda görev yapan müdürün, daha önce tayin aldığı Gönendere İlkokulu’nda öğretmenlere ve okul çalışanlarına yönelik davranışları ile okulu çalışamaz hale getirdiğini, olayı araştırmak üzere görevlendirilen okul denetmeni ile kavga ettiğini ileri süren Baysal, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ise soruşturmanın ileriye taşınmadığını iddia etti.

Baysal, yaptıkları tüm girişimlere rağmen okulda çalışma huzurunu sağlamayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın hâlâ daha olaya seyirci kaldığını ileri sürerek, öğretmenleri sivil itaatsizliğe zorladığını savundu.

Baysal açıklamasında, “Öğrenci velilerinin hemen hemen tümünün de verdiği imzalarla belgelenen okul müdürünün olumsuz davranışlarının yasalar çerçevesinde ele alınarak değerlendirmeye gitmeyen Eğitim Bakanlığı, yalan yanlış bilgilerle doldurulan köy muhtarının okuldaki öğretmenleri karalayan açıklama yapmasına çanak tutmuştur” ifadelerine yer verdi.

Baysal, “Köy muhtarı, Haspolat’ta ikamet etmeyen vatandaşlardan da imza toplayarak müdürü savunmaya geçmesi ve bunu yaparken de Haspolat İlkokul öğretmenleriyle çalışanlarını ‘disiplinsiz, hiçbir başarısı olmayan kişiler’ olarak nitelemesi ise daha da anlamlıdır” dedi.

Baysal, köy muhtarını öğretmenlere ve okul çalışanlarına yönelik hakaret içeren açıklamasından dolayı özür dilemeye davet etti ve okulda uygulanan eylemin sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

ÖĞRETMENLER ADINA AÇIKLAMA

Haspolat İlkokulu öğretmenleri adına da bir açıklama yapan KTÖS Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal, 12 Ocak’ta Haspolat köyü muhtarının yaptığı açıklamaya değinerek, “Köy halkını doğru olmayan ifadelerle yönlendiren bu anlayış hepimizi üzmüştür” dedi.

Köy halkı adına imza toplayan muhtarın, öğretmenleri disiplinsiz davranışlarda bulunmakla itham ettiğini kaydeden Baysal, “Öğretmenlere karşı itham edilen bir disiplin sorununun yaşanmadığını, okulda görev yapan tüm öğretmenlerin meslek yılları boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na beyan edilmiş tek bir şikayeti bulunmadığını, bunun yanı sıra Haspolat İlkokulu’nda görev yapmış tüm idarecilerin öğretmenler ile işbirliği ve uyum içinde çalıştığını ve öğretmenleri takdir ettiğini bilginize sunarız” dedi.

Baysal, Haspolat İlkokulu öğretmenlerinin, her yıl yapılan etkinliklere ek olarak, okullar arası spor müsabakalarında kazanılan kupaların sayısını 5’ten 65’e çıkardığını, her yıl resim öğretmenleri önderliğinde resim yarışmalarına katılarak öğrencilerle başarılar elde edildiğini, okulda açılan takviye kurslarla kolejlere öğrenci hazırladığını, tüm imkanlar zorlanarak iyi bir İngilizce eğitimi verildiğini, okul öncesi öğretmenleri tarafından aile eğitimleri verilip anne baba kütüphanesinin oluşturulduğunu, yine okul öncesi öğretmenlerinin geçmiş yıllarda bir çok hizmet içi eğitim kursunda, çalıştayda ve okul öncesi komitelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haspolat İlkokulu’nu temsilen görevlendirdiğini, okulda yürüttükleri çalışmaları uluslararası kongrelerde sunduklarını ve okulu gururla temsil ettiklerini belirtti.

“Bunun yanında öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek 23 Nisan törenlerinde ve yılsonu müsamerelerinde hazırlanan programların köy halkı tarafından yıllardır takdir edildiği bilinmektedir” diyen Baysal şöyle devam etti:

“Köy muhtarı tarafından toplanan yaklaşık 115 imzanın sadece 30 tanesinin velilere ait olduğunu ve bu velilerin de yanlış ve eksik bilgilendirilerek, hazırlanan basın bildirisi gösterilmeden boş kağıtlara imza toplandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu yönde imza atan veliler, eksik ve yanlış bilgilendirildiklerini belirterek imzalarını geri alacaklarını bildirmiştir.

Haspolat İlkokulu öğretmenleri hakkındaki asılsız ifadelerin son bulmasını, şahıslarına yapılmış suçlamaların geri alınmasını ve bu suçlamaları yapan kişilerin derhal özür dilemesini, aksi takdirde önümüzdeki süreçte her türlü yasal işleme başvurulacağını kamuoyuna beyan ederiz. Haspolat İlkokulu öğretmenleri, mesleğinin verdiği sorumluluğu yerine getirerek ve her türlü özveride bulunarak görevlerini layığı ile yapmaya devam edecektirler.”