Öğretmenlerimizin toplumsal mücadelede ortaya koydukları siyasi duruştan rahatsız olan çevreler medyayı da kullanarak öğretmenlerimizi itibarsızlaştırmak için yalan yanlış bilgi ve iddialarla tek yanlı habercilik yaparak saldırılarına hız vermişlerdir.

“Habercilik doğruları aktarma sanatıdır”. Bu gerçek ortada dururken sırf öğretmenleri itibarsızlaştırmak için iddia niteliğinde ortaya konan görüşleri bol bol kanaatlerle süsleyip, insanların kişilikleri, onurları ile oynayarak ve isimlerini açık açık yazarak öğretmen düşmanlarının hedefi yapmanın habercilik ve gazetecilik ile ilgisi olmadığı açıktır. Özellikle son dönemde Güzelyurt’ta yaşanan bir olayı abartarak ve tek yanlı aktararak öğretmenleri hedef yapmak gazetecilik adına bir utançtır. Sosyal medya ile ilgili adamızın kuzeyinde bir yasal düzenleme bulunmadığından dolayı, tek yanlı yapılan bu haberle birlikte, sosyal medyada öğretmenleri “pislikler” olarak niteleyecek kadar hakaretlere varan yorumlar yapılmasına çanak tutulmuştur. Haberde suçlanan öğretmenin ve olaya adı karışan öğrencinin isimlerinin açık açık yazılması ise hedef gösterme ve çocuk istismarının en güzel örneğidir.

Tüm bu gelişmeler ışığında sabırla bu iddiaları ortaya atıp, tüm öğretmenlerin “pislikler” olarak nitelenmesine fırsat veren gazetecilerin yanlı hareketi alayı araştırıp düzeltmekle ilgili söz verdikleri girişimlerini beklememize rağmen, bunun boşuna bir bekleyiş olduğunu gördük. Bu olay da gösteriyor ki, toplum adına sorgulamak için öne çıktıkları iddiasını ortaya koyan basın mensupları “tek yanlı haber ile yargısız infaz ve çamur at, izi kalsın” anlayışı taşımaktadırlar. Bu anlayış kişileri hedef alan dedikodu gazeteciliğinden öte bir anlam taşımamaktadır.

Bilinmelidir ki, öğretmenleri hedef alan yalan yanlış ve tek yanlı haberlere prim vermedik, vermeyeceğiz. İnsanları hedef tahtası yapmak, çocuk istismarına çanak tutmak ve öğretmenleri itibarsızlaştırmak için her nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı yanıtsız bırakmadık, bırakmayacağız. Medya dedikodu yeri değildir. Dedikodu yapmak isteyen medyaya değil kahvehaneye gitsin. Üyelerimiz ile ilgili yapılan karalama kampanyalarına prim vermeyeceğiz.

Konu ile ilgili olarak öğretmenin bulunduğu okul olan Güzelyurt Barış İlkokulu'da bir mesaj yayımladı:

17 Ekim 2014, Cuma günü; Güzelyurt Barış İlkokulu’nda yaşanan talihsiz olayın, 19 Ekim 2014 Pazar günü “Özgür Basın” adı altında, tek taraflı, abartılarak ve medya etik kuralları hiçe sayılarak yapılan taraflı “gazeteciliği” kınıyoruz. Söz konusu yayın “Böyle öğretmenlik olur mu?” başlığı altında; servis edilen haberde okulumuzun isminin, öğretmenimizin ismiyle, 7 yaşındaki öğrencinin isminin açıkca yayınlanmasını doğru bulmuyoruz. Onuruyla ve sevgisiyle okulumuzda başarıyla görev yapan tüm öğretmenlerimizin, her öğrencisine eşit ve olumlu yaklaşımlarından eminiz. Taraflı ve kişileri hedef alan yayınların ülkemiz medyasında son bulmasını diler, haberde adı geçen öğretmenimize dayanışmamızı bildiririz.