Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yasalar gereği ödenmesi gereken ders yılı hazırlık ödeneği, 13. maaş ve okul sorumlu ödenekleri ile ek ders ücretlerinin hala daha ödenmediğini belirterek, hükümete 15 Ocak Cuma gününe kadar süre verdiklerini bildirdi.

KTÖS, bu konularda adım atılmaması halinde, yasalara hükümet kadar değer vereceklerini ve her türlü demokratik eylem hakkını kullanacaklarını belirtti.

KTÖS’ten Mali Sekreter Mustafa Baybora imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, CTP-UBP Hükümetinin her geçen gün halkı fakirleştirmeye devam ettiği savunuldu.

Hükümeti “yasa tanımaz, kural tanımaz ve ben yaparım olur mantığı ile hareket etmekle” suçlayan KTÖS, “Yapılanlara sessiz kalmayacağız” dedi.

KTÖS, özellikle okul sorumlu ödenekleri ve ek ders ücretlerinin 2009 yılından beridir ödenmediğini ileri sürdü.

“Kaynak yok” söylemlerini eleştiren KTÖS, “petrol varil fiyatlarının dünyada düştüğünü ancak ne akaryakıt ürünleri ne de elektriğin ucuzlatılmadığını, hayat pahalılığının ise artarak, halkın cebindeki paranın çalındığını” savundu.  KTÖS, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk toplumunun kaynaklarını sömüren, adanın kuzeyine taşınan nüfusun yükünü topluma fatura eden, sermayenin işgücü ihtiyacının tüm giderlerini halkımıza ödeten halkın iradesini Ankara hükümetlerine teslim eden hükümete 15 Ocak Cuma gününe kadar süre verdiğimizi duyurur, adım atılmaması halinde, yasalara hükümet kadar değer vereceğimizi ve her türlü demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı vurgularız.”