Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Yürütme Kurulu ve Yönetim Kurulu, öğretmenlerle yüze yüze bilgi paylaşımında bulunabilmek, sorunları yerinde gözlemleyebilmek, yapıcı eleştirileri dinleyebilmek ve öz eleştiri verebilmek amacıyla okulları ziyaret ediyor.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, bu çerçevede, Dipkarpaz İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Boğaziçi İlkokulu, Aygün Anaokulu, Canbulat İlkokulu, Gazi İlkokulu, Mağusa Maarif Anaokulu, Şht. Mustafa Kurtuluş İlkokulu, Mağusa Özel Eğitim Merkezi, Serdarlı İlkokulu, Balıkesir-Meriç İlkokulu, Hamitköy İlkokulu, Haspolat İlkokulu, Çağlayan İlkokulu, Vakıf Anaokulu, 9 Eylül İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nun ziyaret edilerek sorunların yerinde gözlemlediğini belirtti.

Maviş okul ziyaretlerinde; okul sorunları, mali protokol görüşmeleri, okulların bütçe talebi,  yeni eğitim programları ve ders kitapları, Öğretmenler Yasası'ndan doğan ödev, hak ve sorumluluklar, taslak olarak hazırlanan tüzükler, Kıbrıs sorunu ve gündemdeki sorunları tartışıldığını kaydetti.

Maviş, okul ziyaretlerinin belirlenmiş program çerçevesinde devam edeceğini de belirtti.