Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Gazimağusa'da Canbulat İlkokulu ile Maarif Anaokulu'daki öğretmen eksikliklerine dikkat çekerek, eğitimde en temel sıkıntı kabul ettikleri öğretmen eksikliklerinin giderilmesini istedi.

KTÖS, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın yasal bin 430 öğretmen kadrosunun dolu olduğunu ve bu yüzden kadroların açılamadığını belirterek, kadroların artırılması gerektiğini ve bunun yapılmaması durumunda yasal haklarını kullanacağını açıkladı.

KTÖS bugün Gazimağusa'da Canbulat İlkokulu ve Maarif Anaokulu’ndaki öğretmen eksikliğine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Canbulat İlkokulu’nda öğretmen ve velilerle birlikte açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil'e sendika yetkilileri de eşlik etti.

Elcil, eğitimde var olan sorunları aktarmak için bu basın toplantısını düzenlediklerini belirterek, okullardaki öretmen eksikliğinin sürdüğünü söyledi.

Sıkıntının temelinin bakanlık elindeki yasal bin 430 öğretmen kadrosunun dolu olması olduğunu belirten Elcil, bu sayının artırılması gerektiğini ancak hükümetin buna ilgi göstermediğini kaydetti.
 
Elcil, bakanlığın sendikayı 14 Kasım Pazartesi günü teknik kurul toplantısına çağırdığını belirterek, sınıfların birleştirilmesi önerilerinin günü geçiştirmek amacı taşıdığını ama kendilerinin kesin çözüm istediğini kaydetti.

Bunların takipçisi olacaklarını ve eksikliklerin giderilmesi için gerekirse eylem yapacaklarını belirten Elcil, okullara ilgisizliğin sürdüğünü ve bakanlığın okulların temizlik malzemesi ihtiyacını bile yeteri derecede gidermediğini savundu.

Okulda temizlik ve hijyenin en önemli olay olduğunu, ancak devlet okullarına her geçen gün ilginin azaldığını ve ailelerin özel okullara yönlendirildiğini belirten Elcil, nitelikli parasız demokratik eğitimi savunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Elcil, öğretmen eksikliği olan okulları da şöyle sıraladı:

Ziyamet İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Gaziköy Anaokulu, Canbulat İlkokulu ve Maarif Anaokulu, Haspolat İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Mehmetçik İlkokulu, Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Serhatköy İlkokulu, Türkmenköy İlkokulu, Mormenekşe İlkokulu, Dipkarpazİlkokulu,Yedikonuk İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu”