Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen eksikliğinden doğan fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak adına somut girişimlerde bulunmaması, eğitimi emin ellere teslim edilmediğinin kanıtıdır.

Sendikamız, okullarımızdaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi adına başlatmış olduğu uyarı grevleri ailelerin desteği ile devam ederken, Kıbrıslı Türkleri sadece seçim zamanlarında hatırlayan siyasiler, sorunları çözmek için adım atmıyor. Üç maymunu oynayan CTP-DP hükümeti, görmez-duymaz-konuşmaz bir anlayışla ülkedeki tüm sorunlara olan duyarsızlığını, eğitime de yansıtıyor. 

Ailelerimizin, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sabrı tükenmiştir.  Tasarruf edebiyatı ile mağduru oynayanların, yarınki törenler için yapmış olduğu gereksiz harcamaları birlikte göreceğiz. Çocuklarımıza bir öğretmen veremeyecek kadar aciz bir durum düşen CTP-DP Hükümeti’nin bu topluma verecek hiç birşeyi kalmamıştır.,

Bu anlamda duyarsızlığı ifşa etmek, öğretmen eksikliğine dikkat çekmek için 30 Ekim Perşembe günü 08.00 ile 10.20 saatleri arasında Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu ve Fikri Karayel İlkokulu’nda uyarı grevlerimiz devam edecektir.