Sendikamız, iki toplumun yeniden yakınlaşması ve kalıcı barışın karşılıklı güven içinde yeniden tesis edilmesi için,  her iki toplumun örgütlü olduğu siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin ortak etkinlikler ile ilişki içinde olmasına, karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmasına büyük önem vermektedir.

Bu anlamda Sendikamız, 11 Aralık Perşembe günü Akel Yeniden Yakınlaşma Komitesi ile görüşerek her iki toplumun yakınlaşması için ortak neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulmuş, 12 Aralık Cuma günü ise POED ( Kıbrıslı Rum İlkokul Öğretmenler Sendikası) ile görüşerek her iki toplumun öğretmenlerinin buluşacağı ortak faaliyetlerin neler olabileceği konuşulmuştur. Her iki örgütle yapılan görüşmeler neticesinde gelecek hafta yeniden toplantı tarihi belirlenerek, ortak etkinlikler netlik kazanacaktır.

Bölünemeyecek kadar küçük bir adada yaşadığımızın ve paylaşacak kadar büyük bir adaya sahip olduğumuzun farkındayız. Sendikamız, her iki toplumun birbirini anlaması, algılaması, acılarını paylaşması bilinci ile hareket ederek, iki toplumlu etkinlikleri teşvik etmeye devam edecektir.