Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda bazı öğretmenlerin yerinin değiştirilmesine rağmen sorunların devam ettiğini belirten Sendika, “Haklarında soruşturma yapılıp, rapor çıkarılmadan öğretmene nakil yapmak ve nakli ceza olarak kullanmak yasadışılıktır” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda 7 öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi hakkında, söz konusu 7 öğretmenin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, sendika yetkilileri yanında, okulda eyleme katılan  diğer öğretmenlerden bazıları da hazır bulundu.

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda çalışan 16 öğretmenin, “Okul’da adaletsizlik, haksızlık ve rant kavgası yaşandığı” gerekçesiyle derslere girmeme eyleminin, Eğitim Bakanlığı ile yapılan toplantıda varılan mutabakat üzere  sonlandırıldığını kaydeden Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı’yla okul müdürü ve bir öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi üzerinde anlaştıklarını, ancak alınan kararda okulda eylemde yer alan 7 öğretmenin de görev yerinin değiştirildiğini anlattı.

“SORUN DEVAM EDİYOR”

Okulda bazı öğretmenlerin yerinin değiştirilmesine rağmen sorunların devam ettiğini belirten Şener Elcil, “Şehit Ertuğrul İlkokulunda sorun devam ediyor. Sorunun kaynağı, ülkeyi yönetenlerin yolsuzluklara ve rant kavgasına göz yummalarıdır” dedi.

 “Görevini suistimal edeni, çalıştığı yeri bir rant aracı olarak kullananı biz temsil etmiyoruz” diyen Elcil, “Okul’un kolej sınavlarına yönelik özel ders için müşteri bulma yeri olarak kullanıldığını ve söz konusu ilkokulda eylem yapan öğretmenlerin hiçbirinin 4-5’inci sınıf öğretmenliği yıllardır yapamadığını” kaydetti.

Elcil, söz konusu okulda bir kısım öğretmenin, 5 ile 20 yıl arasında değişen sürelerle hep 4 ve 5’inci sınıf öğretmenliği yaptığını iddia etti.

Elcil, gelişmelerle ilgili olarak alınacak tutum için yarın Sendika Yönetim Kurulunun toplanacağını da belirtti.

“GÖZ YUMULUYOR”

“Okulların Kolej sınavları için kullanılmasının“ sadece Şehit Ertuğrul İlkokulunda var olan bir durum olmadığını, başka okullarda da yaşandığını kaydeden Elcil, ilkokullarda görev yapan öğretmenlerin dersanelerde de çalışmasıyla ilgili olarak, kamu görevlilerinin ikinci iş yapmasının yasak olduğunu ancak ülkede buna “göz yumulduğunu” söyledi.

Şener  Elcil, bazı dersanelere, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda kontenjan da tanındığını, dersanelere belli sayıda  Şehit Ertuğrul İlkokuluna öğrenci kayıt ettirme hakkı tanındığını iddia etti.

“EYLEM YAPAN ÖĞRETMENLERE YER DEĞİŞTİRTİLDİ... YASA DIŞI VE DARBE…”

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş tarafından okunan basın açıklamasında, yer değiştirmeler, “okul içindeki suistimalleri, haksızlıkları, yasa dışılıkları dile getiren, bunun için eylem yapan öğretmenlere yer değiştirtildi” şeklinde yorumlandı.

Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, okuldaki sorunu bildiği halde sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirildiği açıklamada, yer değiştirmelerin, “sendika ile istişare yapılmadığından, yasa dışı ve darbe niteliğinde” olduğu kaydedildi.

“Haklarında soruşturma yapılıp, rapor çıkarılmadan öğretmene nakil yapmak ve nakli ceza olarak kullanmak yasadışılıktır” denildi.

Açıklamada, yeri değiştirilen 7 öğretmene destek belirtildi.
 
ÖZHÜR

Şehit Ertuğrul İlkokulundaki görev yeri değiştirilen öğretmenler adına konuşan Mustafa Özhür, Eğitim Bakanlığına, bu öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesinin gerekçelerinin açıklanması çağrısında bulundu ve “Ne suç işledik ki görev değişimine tabi tutulduk” diye sordu.

“Okulda rant paylaşımından doğan sıkıntılar vardır” diyen Özhür, Okul’da yaşanan bu sıkıntıya karşı mücadele verdiklerini belirtti.

Özhür, Sendikadan, Bakanlığın tavrı hakkında ortaya koyacağı tavrı açıklamasını ve  mücadelenin şiddetini arttırarak ortaya ciddi bir eylem planı koymasını istediklerini kaydetti.

Özhür, Öğretmen tayinleri konusunda alınan kararların Sendika ile istişare edilmeden alınmasının da yanlış olduğunu kaydetti.