İşte KTÖS'ün Berova'yıeleştirdiği mesajı:

"Eğitimden anlamayan Sn. Özdemir Berova partizanca icraatlarına devam ederek koltuğunu korumaya çalışmaya devam ederken, devlet okullarında kaos giderek büyümektedir. Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda okuyan çocukları gözden çıkarıp zamana oynayarak, sorunu Eylül ayına erteleyen Sn. Berova bir müdürüne dahi söz geçirmekten acizdir. Sorunları çözmekten aciz Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova şimdi de yaptığı atamalarla partizanlığa devam etmektedir.

Sn. Mustafa Arabacıoğlu’nun bakanlığı döneminde “kadro yok” diyerek Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda görevli bir öğretmenimizi aile bütünlüğünü hiçe sayarak İstanbul naklini yapmayan Eğitim Bakanlığı her nedense şimdi Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü ve Mustafa Arabacıoğlu’nun birinci derece akrabasını  “aile bütünlüğü” gerekçe göstererek, görevden almış ve İstanbul’daki eşinin yanına göndermek için özel çaba göstermektedir.

Bu bir çifte standart olup, partizanlığın ve adam kayırmanın en güzel örneklerindendir. Sn. Özdemir Berova’nın bir başka marifeti ise Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’na yapılan atama ile ilgilidir. Objektiflikten, şeffaflıktan uzak tamamen öğretmenleri birbirine düşürerek, partizanlık adına adam kayırmayı hedefleyen bu uygulamanın da baş aktörü  Sn. Özdemir Berova’dır. Basına yaptığı açıklamada kimlerin Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’na başvurduğunu dahi bilmediğini ifade eden Sn. Özdemir Berova, görevli olduğu okula gitmeyip, evinin 12 metre yanındaki okula yasadışı görevlendirilen, okulda devamsızlığı raporlanmış bir öğretmeni hem de eşi ile birlikte görevlendirdiğinin acaba farkında değil midir?

Oturduğu koltuğu koruma uğruna partizanlığın dik alasını yapıp eğitimi kaosa sürükleyen Sn. Özdemir Berova ile ilgili Başbakan Sn. Özkan Yorgancıoğlu’nun tüm bu uygulamalara sessiz kalarak ortak olduğu da bir gerçektir. Bu çerçevede haksızlıkların, partizanlığın ve adam kayırmanın üzerine gitmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. "