Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, yaşanan sorunun saat değil hükümet sorunu olduğunu savunarak “Palyatif önlemlerle göz boyamaya çalışıyorlar” yorumunda bulundu.

Önceki gün yaşanan ve iki öğrenci ve bir otobüs şoförünün ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından sendikaların ilgili bakanlıklara istifa çağrısı sonrası, bakanlıklar öğretmen sendikalarını toplantıya çağırdı.

İki sendikanın yetkilileri, toplantı öncesi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

ELCİL: “ÖNERİMİZİ AĞUSTOSTA SUNDUK, UYGULANMADI”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, kaza sonrasında oluşan toplumsal tepki ve yapılan yanlış icraatların düzelmesi için sendikalar ve Sendikal Platform olarak eylemler yaptıklarını hatırlattı.

Olayın sorumlusu olarak görülen, Çalışma, Eğitim ve Bayındırlık Bakanlıklarının istifasını talep ettiklerini belirten Elcil, hükümetin kendilerini toplantıya çağırdığını, okullardaki etkinlik ve çalışma şeklini düzenleyen 77. madde ile ilgili çalışmanın ağustos ayında hazırlanıp okullara sunulmasına rağmen bu planın uygulanmadığını kaydetti.

“KIŞ SAATİ UYGULAMASI DERHAL YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Kış saati uygulamasının derhal yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Elcil, şu an için hükümetin saatler konusunda geri adım atma niyetinde olmadığını, toplantı kararının da toplumun tepkisini söndürmek amaçlı alındığı iddiasında bulundu.

Elcil ayrıca, Alasya İlkokulu’na 202 öğrencinin 2 otobüsle taşındığını ve henüz sözleşme yapılmadığını da anlatarak, “Sözleşmesiz öğrenci taşınıyor, basın bunu da araştırıp haber yapsın” dedi.

GÖKÇEBEL: “OKUL SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK YENİ SORUNLAR YARATIR”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de sorunun saat değil, hükümet sorunu olduğunu belirterek, öğretmen ve sendikalarla konuşarak okul saatlerinde değişiklik yapmanın yeni sorunlar yaratacağını anlattı.

Siyaseten hesap vermesi, “hata yaptık” demesi gerekenlerin palyatif tedbirlerle toplumun gözünü boyama çalıştığını söyleyen Gökçebel, Kıbrıs Türkü ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin eşit ortağı olarak artık dünyaya entegre olabilecek kararlar beklediklerini ifade etti.

Gökçebel siyasilerden meydanlara toplanan halkın sesini duymasını, erdemli olmalarını ve hesap vermeyi bilmelerini beklediklerini kaydederek, “Katliamı üstlenmeyen anlayışa ortak olmamız beklenmesin” şeklinde konuştu.