Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren İlerici Öğretmenler Hareketi (PRODEFTIKI) “Teoriden Eyleme: İki Toplumlu Etkinliklerin İnşası” teması ile bu hafta sonu Limasol’da iki toplumlu öğretmen kampı düzenliyor.

KTÖS’ten verilen bilgiye göre, programın ilk bölümünde, KTÖS ve PRODEFTIKI’nin geçmişte birlikte düzenlediği iki toplumlu etkinlikler ile ilgili bilgi, Kıbrıs Türk eğitim sistemine ve Kıbrıs Rum eğitim sistemine eleştirel bir bakış ve kampın amaçları katılımcılara aktarılacak.

Programın ikinci bölümünde iki toplumlu çalışma grupları oluşturularak barış kültürünü geliştirecek ortak eylem fikirleri tartışılacak.

Programın son bölümünde ise ortaya çıkan fikirler sunularak, uygulanabilir olanları seçilecek ve geleceğe dönük iki toplumlu eylemlerin inşası için somut iki toplumlu önerilere karar verilerek, bir sonraki kampın içeriği oluşturulacak.

KTÖS Yönetim Kurulu ve PRODEFTIKI öğretmen grubu, okullarda barış kültürü oluşturmak için iki toplumun öğretmenleri ile öğrencilerinin katılacağı etkinlik ve kampların tasarlanarak, somut adımların atılmasını kampın hedefi olarak seçildi.