KTÖS, bu çerçevede yarın sabah 08.00 ile 10.20 saatleri arasında Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu ve Fikri Karayel İlkokulu’nun öğretmen eksiklikleri somut bir şekilde tamamlanana kadar uyarı grevlerinin devam edeceğini kaydetti.

“5 KADRO ALINDI”

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş yazılı açıklamasında, grevler ve eylemlerle desteklenen mücadeleleri sonucunda sınıf öğretmenliğine 3, okulöncesi öğretmenliğine 2 kadro alındığını belirtti.

Maviş, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun resmi olarak atamasıyla 5 öğretmenin kadrolanacağını ve güvenceli bir meslek hayatına başlayacağını, görev bekleyen 5 öğretmenin ise geçici görev alarak işsizliğini geçici bir süre için sonlandıracağını, bununla birlikte 5 okulun sorununun çözüleceğini anlattı.

24 EKSİKLİK VARKEN 5 KADRO SORUNU ÇÖZMEZ”

Okulların 24 eksikliği bulunurken 5 kadronun sorunu çözmeyeceğinin aşikar olduğunu, görev bekleyen 60 ilkokul ve okulöncesi öğretmeninden 15’inin kadrolanıp, 45 öğretmenin geçici ve güvencesiz çalıştırılmasının emeğe yazık olduğunu, daha fazla kadro alınıp gençlerin güvenceli bir hayat kurabilmesi için mücadelelerine aralıksız devam edeceklerini belirten Maviş, halen öğretmen kadrosunda eksiklik yaşanan okulları şöyle sıraladı:

“Ziyamet İlkokulu (1), Yedikonuk İlkokulu (1), Dipkarpaz İlkokulu (1), Büyükkonuk İlkokulu (2), Alasya İlkokulu (1), Şht. Osman Ahmet İ. (1), Alasya Vakıf Anaokulu (1), Şht.Doğan Ahmet İ. (1), Gülenyüzler Anaokulu (1), B. Fikri Karayel İ. (1), Karşıyaka İlkokulu (1),  Paşaköy Eşref Bitlis İ. (1), Portakal Çiçekleri Ana. (1), Barış İlkokulu (1), Özgürlük İlk (1), Serhatköy İlkokulu (1), Yedidalga İlkokulu (1), Şht. Hüseyin Akil İ. (1), Beyarmudu İlkokulu (1), Vadili İlkokulu (1),Lapta Anaokulu (1), Cihangir-Düzova İlkokulu (1), Girne Maarif Anaokulu’nda (1) öğretmen eksikliği; 5 okulda müdür, 8 okulda da müdür muavini eksikliği var.”

“İŞSİZ 40 ÖZEL EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ VARKEN TC’DEN ÖĞRETMEN GETİRİLİYOR”

Maviş, işsiz 40 özel eğitim öğretmeni olmasına karşın Türkiye’den halen özel eğitim öğretmeni getirilmeye devam edildiğini de savundu, tüm uyarılara rağmen bir hafta önce Türkiye’den 5 özel eğitim öğretmeni daha getirilmesinin artık bardağı taşırdığını belirtti.