KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bugün yaptığı yazılı açıklama ile 10 Ekim Cuma günü, Gönyeli İlkokulu’nda 11:20-12:40 ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda 11:00-12:00 saatleri arasında 10 Ekim Cuma gününden itibaren uyarı greve gidileceğini duyurdu.

Elcil açıklamasında greve gerekçe olarak, "Okulöncesi eğitim ve ilkokullarımızda acilen gereken 17 öğretmen kadrosunun tamamlanabilmesi için başta Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümet nezdinde yaptığımız tüm girişimlere rağmen olumlu bir yanıt alamamamız, devlet okullarına önem verilmediğini bir kez daha göstermiştir." gösterildi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil'in açıklaması şöyle:

"Okulların açılmasının üzerinden bir aylık süre geçmesine rağmen öğretmen eksikliklerinin devam etmesi CTP-DP hükümeti yetkililerini rahatsız etmemektedir.

Okulöncesi eğitim ve ilkokullarımızda acilen gereken 17 öğretmen kadrosunun tamamlanabilmesi için başta Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümet nezdinde yaptığımız tüm girişimlere rağmen olumlu bir yanıt alamamamız, devlet okullarına önem verilmediğini bir kez daha göstermiştir.

Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen, Eğitim Bakanlığı’nın takındığı vurdumduymaz anlayış Sendikamız’a konuyla ilgili olarak eylem koymaktan başka çıkar yol bırakmamıştır. Öğretmen eksikliği dışında Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmenler Yasası’nda açık açık ifade edilmesine rağmen (madde 10 A) Öğretmen Akademisi mezunları işsiz dururken, ilkokul öğretmeni olmayan kişilere geçici öğretmenlik görevi vermeye başlamasını da kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu çerçevede hukuk tanımayan Eğitim Bakanlığı yetkililerinin hukuğa saygılı olmalarını öğretmek ve öğretmen ihtiyacı olan okularda eksikliklerin tamamlanması amacıyla Gönyeli İlkokulu’nda 11:20-12:40 ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda 11:00-12:00 saatleri arasında 10 Ekim Cuma gününden itibaren uyarı grevine gideceğimizi saygılarımızla tüm kamuoyuna duyururuz."