KTÖS yaptığı açıklamada, "CTP–DP Hükümeti’nin atadığı Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri de, bu hukuksuzluklara göz yummaktadırlar. Konu ile ilgili mücadeleyi yükselten  DAÜ BİR-SEN  ve DAÜ-SEN’in mücadelelerinde haklı oldukları açıktır. Haksızlığın temel kaynağı AKP’den talimat alan CTP-DP hükümeti ve onun Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne atadığı Vakıf Yönetim Kurulu ile rektördür." denildi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil tarafından yapılan açıklama şöyle: 

"Adamızın kuzeyinde Türkiye’ye hizmet eden bir grup işbirlikçiyi besleyen siyasi rejim, gerek kamuda olan, gerekse özelde çalışan geniş emekçi kesimlerin haklarını ortadan kaldırmak için uğraş vermektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan, özelleştirmeler, özlük haklarının budanması, fakirleştirme, taşeronlaştırma ve mahkeme kararını ve yasaları tanımama buna gösterebilecek en güzel örnektir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni siyasi partilerin oy deposu ve siyasilerin istihdam alanı olarak gören anlayışın yarattığı bu çarpık yapı halen devam etmektedir. DAÜ’yü bir çiftlik gibi yöneten Rektör Abdullah Öztoprak rejimin bekçilerine yağ çekme uğruna mahkeme kararlarını ve yasaları tanımamaktadır.

Üniversite’nin tatilde olduğu dönemde kendi koltuğunu sağlamlaştırmak için girişim yaptığı yetmezmiş gibi şimdi de toplu iş sözleşmesini imzalamamak için mazaret üretmektedir.

CTP–DP Hükümeti’nin atadığı Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri de, bu hukuksuzluklara göz yummaktadırlar. Konu ile ilgili mücadeleyi yükselten  DAÜ BİR-SEN  ve DAÜ-SEN’in mücadelelerinde haklı oldukları açıktır. Haksızlığın temel kaynağı AKP’den talimat alan CTP-DP hükümeti ve onun Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne atadığı Vakıf Yönetim Kurulu ile rektördür.

Çalışanların haklarını gasbetmeyi alışkanlık haline getiren CTP-DP hükümeti yetkilileri ile onların DAÜ’deki işbirlikçilerini şiddetle protesto ederken, DAÜ BİR-SEN ve DAÜ-SEN’in başlattığı toplu iş sözleşmesi hakkının elde edilmesi mücadelesinde yanlarında olduğumuzu vurgularız.

Kavganız, kavgamızdır!"