KTÖS Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Semen Yönsel, “Meclis binasının bile ganimet olduğu vatandaşı yalanlarla kandırarak veya oy satın alarak yarattıkları bu çarpık demokraside, bize demokrasi dersi vermeye kalkmaktadır” iddiasında bulundu.

Yönsel açıklamasında, “Hükümet olduktan sonra eğitime verecek hiçbir şeyi olmayanları ve eğitimden anlamayanları sırf koltuk uğruna bakan yapan Denktaş seçim rüşveti olarak Atatürk Öğretmen Akademisi gibi Kıbrıslı Türklerin en köklü kurumunu bile kapatmak için izin verirken, eğitimde değişimin önünü tıkayanın biz olduğumuzu iddia edecek kadar ileri gitmiştir” görüşünü ileri sürdü.

Açıklamada Yönsel, Denktaş’tan Elcil’e saldırmaktan vazgeçerek, sorulara yanıt vermesini istedi.

Yönsel’in Denktaş’a yönelttiği sorular şöyle:

  1. Şu anda TC ile ilgili söylediklerinizi söyleyip, eylem yapan yurtseverler rejimin baskısına uğrarken neredeydiniz Sn. Serdar Denktaş?
  2. Demokratikleşmenin, sivilleşmenin karşısında duruş sergileyerek, Kıbrıs Türk toplumuna kukla rejimi dayatan siz ve partiniz değil mi?
  3. Özelleştirme adı altında kurumlarımız peşkeş çekilirken, bunlara tepki koyanlar polis, mahkeme baskısına uğrarken, kurumlarımızı geri alacağız deyip, seçimlerde halkı kandıran siz değil misiniz?
  4. Ercan Havaalanı’nı geri alacağım derken aniden taraf değiştiren sonra da her nedense susan siz değil misiniz?
  5. Göç Yasası geçerken karşı çıkan, fakat hükümet olduktan sonra Göç Yasası’nı değiştirmeye bile yaklaşmayan siz değil misiniz?
  6. Kendi aile yakınlarınıza ait Kredi Bankası’nda buharlaşan milyonlarca sterlinin niçin hala ödenmediğini neden halkla açıklamıyorsunuz?
  7. CAS şirketinin bir devlet şirketi olduğunu söyleyip neden Güvenç Cantaş isimli bir partilinizin adına kurdunuz?
  8. Seçimlere üç gün kala Yakın Doğu Üniversitesi’ne sınıf öğretmenliği izni vermeniz seçim rüşveti değil mi?
  9. Hepsinden önemlisi Sn. Serdar Denktaş’ın 2013 yılında basında çıkan haberlerde çek yasağına girdiği çek numaraları ile açıklanırken, görevden istifa ederken kendinin ve yakınlarının servet beyanını neden açıklamamaktadır?

Sn. Serdar Denktaş, bu sorulara cevap verdikten sonra abdest alın ve sendikamızın adını öyle telaffuz edin. Bu rejimi senin baban kurdu biz ona karşı da bu toplumun hakkını yedirmedik, sana hiç yedirmeyiz!