Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Geçitkale İlkokulu’ndaki grevin kısa süreliğine askıya aldığını, Gönyeli İlkokulu’nda askıya alınan grevin ise 30 Ekim Cuma günü tam gün devam edeceğini açıkladı.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in verdiği bilgiye göre, KTÖS Gönyeli İlkokulu’nda askıya aldığı greve 30 Ekim Cuma günü saat 08.00–12.40 saatleri arasında devam edecek.

Geçitkale İlkokulu’nda 27 Ekim’den beri devam eden uyarı grevi ise Okul Aile Birliği ve velilerle “yeni ve etkili eylemler planlamak üzere” geçici olarak askıya alındı.

EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Gönyeli İlkokulu’nun çözülemeyen öğretmen, hademe, özel eğitim öğretmeni ve müdür muavini eksikliği olduğunu kaydeden Maviş, Gönyeli İlkokulu ve Gönyeli İlkokulu Okul Aile Birliği ile 27 Ekim’de yaptıkları ortak toplantıda greve devam etme kararı aldıklarını belirtti.

Maviş, bu kapsamda 30 Ekim Cuma günü saat 11.00’de Milli Eğitim Bakanlığı önünde ortak basın açıklaması yapılacağını da söyledi.

“HÜKÜMET OKULLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAKTAN KAÇINIYOR”

CTP-BG ile UBP’nin eğitimdeki hükümet programını uygulamadığını savunan Maviş, “Hükümet kamusal okulların öğretmen, hademe, rehber öğretmen, özel eğitim öğretmeni, yönetici, alt yapı ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamaktan kaçınıyor” dedi.

Burak Maviş, “Kamusal eğitim üzerine liberaller tarafından örülen kara bulutların sendikamız, öğretmenimiz ve duyarlı veliler tarafından dağıtılacağını söylemek umut verici” ifadesine yer verdi.

1446041596.jpg

BAKANLIK SORUNLARA GEÇİCİ GÖZÜM DAHİ BULAMIYOR

Diğer okullarda da öğretmen, hademe, yönetici ve özel eğitim öğretmeni eksikliği olduğunu savunan Maviş, “Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunlara geçici çözüm bile bulamıyor” dedi.

GİRNE BÖLGESİNDE ÖĞRENCİ FAZLALIĞI

Maviş, Karaoğlanoğlu, Vadili,  Geçitkale, Alasya, Polatpaşa, Barış, Gönyeli, Çatalköy ve Esentepe ilkokulları ile İskele Maarif Anaokulu’nda öğrenci fazlalığı olduğunu kaydetti.

ÖĞRETMEN İHTİYACI VAR

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Türkmenköy, Hamitköy, Mormenekşe, Şehit Salih Terzi İlkokulu’nda yarı zamanlı görevden, Kumyalı ve Büyükkonuk ilkokullarında ders yoğunluğundan, Yedikonuk, Beyarmudu, Ziyamet ve Yedidalga ilkokullarında kapatılan dört yaş sınıflarından dolayı öğretmen ihtiyacı olduğunu söyledi.