KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun bir kabulünde eğitim konusundaki açıklamasıyla ilgili yaptığı yazılı beyanatta, ülkedeki düzen dikkate alındığında Başbakan’ın “devlet okullarında kalite giderek düşüyor” açıklaması yapılmasını “çok doğal” ve “tarihe geçecek önemli bir söylem” olarak karşıladıklarını ifade etti.

Eğitim politikalarından dolayı hükümetlere eleştirilerde bulunan Elcil,  ülkede eğitime ayrılan bütçenin yüzde 75’inin özel okullara ayrıldığını, okullarda tuvalet kağıdı giderlerinin dahi aileler tarafından kaşrılandığını, eğitimin ticari bir alan olarak görüldüğünü,  Anayasa’nın “ücretsiz eğitim” ibaresine rağmen okullardan para toplandığını; kolej giriş, üniversite giriş sınavları ile rekabetçi bir sistemin devamının sağlandığını ve velilerin özel ders aldırmaya zorlandığını savundu.

Şener Elcil, “Okullarımız öğretmenlerin vicdan, şefkat ve sevgisi ile yöneticilerimizin özverileri ile okul aile birliklerinin gayreti ile hayat bulmaktadır...Eğitimde geriye giden tek şey, devletin kamu okullarının alt yapıları ve bütçeleri için kaynak ayırmamasıdır. Özel okullar ise hibe ve teşviklerle beslenip, semirtilmektedir” dedi.