KTÖS, aynı okulda görev yaptığı Ayhan Güvenir isimli öğretmene asılsız iddialarda bulunduğunu savunduğu öğretmen Ersin Tünay hakkında disiplin soruşturması başlatması için Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

KTÖS, okul öğretmenine atılan iftiranın mahkemede aklanmasının ardından Şht. Doğan Ahmet İlkokulu'nda, basın açıklaması yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, 2013 yılında “Haberal Kıbrıslı gazetesinin yaptığı haberle Aydan Güvenir’e iftira attığını yasal süreçle birlikte gazetenin haberi aynı okulda öğretmen Ersin Tünay’ın ifadesine dayandırdığı için Güvenir’den özür dilediğini” anlattı.

Elcil, yaşananları anlatmasının ardından, “öğretmenlik mesleğine yakışmayan davranışlarından dolayı” Ersin Tünay hakkında disiplin soruşturması açılmasını talep etti.

Elcil’in konuşmalarının ardından KTÖS’ün hazırladığı açıklamayı Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal okudu.

1457354795.jpg

ORTAK AÇIKLAMA

KTÖS açıklamasında, 25 Kasım 2013 tarihinde okulda “Öpücük Skandalı” adı altında bir haber yayınlayan Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin, okulda görevli Ayhan Güvenir isimli öğretmeni hedef alan birtakım asılsız iddialarda bulunduğunu ve olayın yargıya intikal ettirilmesinin ardından gerçeklerin ortaya çıktığını belirtti.

Açıklamada, "1 Mart 2016 tarihi itibarı ile olayı tezgahlayıp çalışma arkadaşına bir öğretmene yakışmayacak ithamlarda bulunan şahsın yine aynı okulda görev yapan öğretmen Ersin Tünay olduğunu itiraf eden Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin, olayın asılsız olduğunu belirtip, Ayhan Güvenir’den özür dilediği" hatırlatıldı.

“Sürekli korunan, görev yaptığı okula devamsızlığı olan, Eğitim Bakanlığı tarafından yasadışı bir şekilde evine 10 metre mesafedeki başka bir okula görevlendirilen son olarak da eşi ile birlikte Londra Türk Dili ve Kültürü Okullarına görevlendirilen Ersin Tünay, Gençlik Dairesi eski müdürü Gencay Eroğlu ile yakınlığı hala daha devam etmektedir” denilen açıklamada,  Ersin Tünay’ın Lefkoşa Vakıf Anaokulu Okul Aile Birliği’nde olduğu dönemde de okul müdürüne attığı asılsız iftira nedeniyle geçtiğimiz Ocak ayında mahkeme tarafından beş bin TL’lik cezaya çarptırıldığı ve bu şahsın iftira ve çamur atmayı alışkanlık haline getirdiğini gösterdiği savunuldu.

Öğretmenliğin bir erdem meselesi olduğu ifade edilen açıklamada, partizanlık ve adam kayırmaya dayalı, çıkar ilişkileri ile bu mesleğin sürdürülmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

33 yıllık öğretmeni karalayıp halkın gözünde küçük düşürmenin kabul edilecek bir olay olmadığı belirtilerek, “Bu çerçevede öğretmen camiası içinde bu gibi hareketlere girişen, Ersin Tünay gibi kişilerin üzerine yargı yolu ile gitmeye devam edeceğimizi vurgularız” denildi

KTÖS ortak açıklamayla birlikte Tünay’ın, Gencay Eroğlu’yla kısa süre önce çekildiği savunulan fotoğrafını ve gazetenin özür yazısını da dağıttı.

GÜVENİR

Ayhan Güvenir ise açıklamaların ardından “Ben sadece bu iftirayı atanın öğretmen olmasına üzüldüm” diyerek, az sonra vicdanı rahat evine gideceğini ve torunuyla oyun oynayacağını belirtti.