Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) bazı yanlış uygulamaların Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki çalışma huzurunu bozduğu iddialarıyla başlattığı grev başarıya ulaşmayınca Genel sekreter Elcil’in tehdit yoluna gittiği ifade edildi.

Şener Elcil’in, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sorunlarla ilgili olarak ortaya koyduğu tutumu eleştiren bir yetkili, Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Okuldaki öğretmenlerin 14-15 tanesinin eyleme gittiğini ancak 37 öğretmenin görevinin başında olduğunu ifade eden yetkili, şu anda okul idaresi olmak üzere hepsinin derslere girdiğini söyledi. 

“720 öğrencinin 650’si okulda…”

Okulda öğrenim gören 720 öğrencinin 650’sinin de derslere devam ettiğini belirten yetkili, “öğretmenler de, öğrenciler de derslerine giriyorlar. Eylemin başarısız olduğunu gören Şener Elcil, öğretmenlere yazı göndererek tehdit yoluna gitti” dedi.

Mektupta ne yazıyor?

Haberal Kıbrıslı’ya ulaşan tehdit içeren mektupta şu ifadelerin yer aldığı görüldü: “Sendikanın aldığı karara uyma zorunluluğu, sendika tüzüğünün amir hükmüdür. Bu okuldaki eylemle ilgili takındığınız tutumunuz, okuldaki grevin kırılmasına yönelik organize hale dönüşmüş, grevde yer alan öğretmenlerin sınıflarını doldurmaya yönelecek kadar ileri gitmiştir. 

Konuyu değerlendiren yetkili kurullarımız tüzüğün yazılı olarak hatırlatılması ve 11 Temmuz 2015 tarihinden itibaren organize bir şekilde süren grev kırma eylemine devam etmeniz durumunda hakkınızda sendika tüzüğünün gereğini uygulama kararı vermiştir.”