Sendika Genel Sekreteri Şener Elcil, KTÖS’ün grev ilan ettiği Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimin eksiksiz devam edebilmesi için tedbir aldığı beyanatı üzerine yazılı bir açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı, “idari” olarak nitelendirdiği sorunlarla  ilgili olarak zamana oynamakla suçlayan Elcil, “Ders yılı başından beri bu okulda devam eden idari sorunu çözmek için sizlerle birlikte onlarca toplantı yapmamıza rağmen, irade koyup sorunu çözmeyerek zamana oynadığınız açık değil mi?” dedi.

Okuldaki sorunların giderilememesinde okul müdürünü sorumlu gösteren Elcil, söz konusu okul müdürünün partizanlık gereği görevde tutulduğu iddiasında bulundu.

Okulda yaşanan sorunun giderilmesi için Uzlaşım Derneği’nden yardım telep edilmesi kararının uygulamaya neden geç konulduğunun açıklanmasını da talep eden Elcil, 18 öğretmenin grevde olduğu bir okulda eğitim eksiksiz devam edecek açıklamasının  akıl ve mantıktan yoksun olduğunu  ileri sürdü.

BAKAN BEROVA’YA İSTİFA ÇAĞRISI

Milli Eğitim Bakanı Berova’yı istifaya çağıran Elcil, “Sayın Bakan siz bir müdürünüze bile söz geçiremiyor ve çocuklarımızın eğitim hakkını engelliyorsunuz. Ya gereğini yapınız ya da istifa ediniz” dedi.