Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yazılı bir açıklama ile ilke, tespit ve önerilerini sıralayarak, CTP-UBP hükümetini de bunlara göre  politika geliştirmeye çağırdı.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, mevcut Meclis’in  Anayasa referandumunda, yerel ve toplum lideri seçimlerinde meşrutiyetini yitirdiğini savunarak,  kurulacak hükümetin toplumda temsil yetkisi bulunmadığını ileri sürdü.

“Statükonun bekçisi olan UBP ile ‘kırk yıllık UBP zihniyetini yıkacağım’ diyen CTP liderliği ile hükümet kuracak olması şaibeli olmakla birlikte yıllardır toplumun verdiği demokrasi kavgasına bir nevi ihanettir” ifadelerini kullanan Maviş,  CTP-UBP hükümetinin ilkelerden çok ilkesizlik üzerine inşa edildiğini iddia etti.

Maviş, “Yeni kurulacak hükümet kendi kendini yönetme, demokratikleşme, bağımsızlık, eğitim, toplumsal konular ve daha birçok konuda hükümet programı vasıtasıyla ortaya görüş koyacaktır. Çok laf, az iş olan genel politik eğilimden bir farkı olmayacağını, aynı partilerin aynı söylemlerle hükümetlerde yer aldıkları dönemde deneyimlediğimizi açıklıkla ifade edebiliriz” görüşüne yer verdi.

Maviş, sendika olarak hükümette kim olursa olsun toplumsal mücadeleye ilkeli bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

Açıklamanın ekinde ise, “Kıbrıs sorunu, iç politika, ekonomik politika, maaş ve ücretler, hukukun üstünlüğü, emeğin örgütlülüğü, KTÖS eğitim ve sağlık politikası toplumsal cinsiyet eşitliği politikası, toplumsal konular ile ilgili taleplerimiz, güven yaratıcı önlemler ile ilgili görüşlerimiz” ana başlıkları altında ilke, tespit, politika  ve önerilere yer verildi.