KTPDRD ile KTÖS, ilköğretime bağlı okullarda psikolojik danışman ve rehberlik hizmetlerini sunacak “ psikolojik danışman kadrosu” talebiyle yarın saat 13:00’te Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın toplantısı düzenleyecek.

KTPDR Derneği Başkanı Yağmur Çerkez ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan ortak açıklamada,  eğitim sisteminin öznesi olan okulöncesi, ilkokul ve özel eğitim okullarındaki özel eğitim öğretmeni eksikliğiyle beraber psikolojik danışman ve rehberlik hizmetlerini sunacak psikolojik danışman kadrosunun da bulunmamasının  eğitim-öğretim  açısından handikap oluşturduğunu savundu.

Çocukların sosyal gelişimini olumsuz etkileyen bu durumun düzeltilmesi gereğine işaret edilen açıklamada, ülkede, 19 okulöncesi okulu, 7 özel eğitim merkezi ve 86 ilkokulda 21 bin civarı öğrenciye eğitim verildiği kaydedildi.

Kamusal eğitim-öğretim hizmetlerinin öğretmenlerin özveri, vicdan, sabır ve bilgisiyle devam ettiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

“İlköğretime bağlı okullarda psikolojik danışman ve rehberlik hizmetlerini sunacak okul psikolojik danışman kadrosu olmamasının eksikliğini en çok çocuklarımız hissetmektedir. Ortaöğretimde her 250 öğrenciye bir okul psikolojik danışmanı düşerken, ilköğretime bağlı okullarda bu oranın “sıfır” olması düşündürücüdür. Bu alanda yeterince mezun olmasına rağmen ilköğretimde PDR hizmetlerinin sunulmaması ve sınırlı sayıda Türkiye’den PDR’ci getirilmesi ise kabul edilemezdir.”