Birlik Başkanı Remzi Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık personeline yönelik şiddet olaylarındaki bu artışın, sadece bireysel nedenlerden kaynaklanmadığını düşünmekteyiz. Sağlıktaki kronikleşmiş sistemsizliğin, başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık personelinde dikkat, moral ve motivasyon eksikliğine neden olduğu aşikardır. Bir hekimin, yasal olmadığı halde, birden fazla yerde mesleğini icra ediyor olması, hasta ve hekimin gerektiği anda buluşarak, hastasının sorunlarının hızlı ve etkin bir şekilde çözülebilmesini engellemektedir” görüşüne yer verdi.

Hasta ve hekim haklarının ayaklar altına alındığını iddia eden Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık sistemindeki düzenlemelerin bir bütün halinde yapılması yöndeki tutumu;  sağlık sisteminin bir hamlede ilan edilen bir miatla hayata geçirilmesinin “hayal” olduğunu savundu.

Gardiyanoğlu, “Makul olan yaklaşım, öncelikle mevcut yasaların uygulanması ve mevcut sistemin çalıştırılmasıdır” dedi.

Hekimlere mesainin saat 15:30’a kadar yaptırılamadığını, kamu hastanelerinde çalışan hekimlerin, günün büyük bölümünde gayri-yasal bir şekilde özelde mesleklerini icra ettiğini, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma yapılmış olmasına rağmen hayata geçirilemediğini ve randevu sisteminin bir ‘fiyasko’ olduğunu ileri süren Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın geleceğe yönelik vaat ve projelerindeki samimiyetinin de sorgulanması gerektiğini belirtti.

Mevcut yasaların uygulanmamasının görevi ihmal anlamına geldiğini belirten Gardiyanoğlu, “Ezilen tüm meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu ve halkımız hak ettiği sağlık hizmetine kavuşana kadar, mevcut yasalar çerçevesinde her türlü adımı atacağımızı kamuoyuyla paylaşmayı bir görev biliriz” dedi.