Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin 20’nci Olağan Genel Kurulu yapılıyor. Genel Kurul’da, birliğin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Merkez binasında saat 14.30’da başlayan genel kurul, şu sıralarda devam ediyor.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin başkanlığına Dr. Filiz Besim ile Dr. Kandemir Berova aday oldu.

Divan Başkanlığı’nı Bülent Dizdarlı’nın yaptığı genel kurulda faaliyet ve mali raporlar sunuldu, tartışıldı ve onaylandı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin genel kuruluna Meclis Bakanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve bazı milletvekilleri ile hekimler katıldı.

GENÇ HEKİMLER SALONU TERK ETTİ

Öte yandan mecburi hizmet yükümlüsü hekimler adına bir konuşma yapıldı. Genç hekimlerin sistem mağduru olduğu ifade edilerek, bazı uygulamalar ve çalışma koşulları eleştirildi.

Hekimler adına yapılan konuşmada, “Sizlere soruyoruz aynı işi hatta daha fazlasını yapıyoruz ama neden maaşımız farklı? Bizim gibi genç hekimlere ihtiyaç varken neden maaşımızın 3 katına hala hizmet satın alımı yapılıyor” diye soruldu.

Seçilecek Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yönetimin kendilerine gerekli desteği ve önemi gösterilmesini isteyen hekimler, “Aksi takdirde sendikamızla birlikte başlanacak olan eylemlerde yer alacağız” denildi.

Genç hekimler konuşmanın ardından Sağlık Bakanlığı’nı da protesto ederek salonu terk etti.

Bazı hekimler de genel kurulda söz aldı ve Sağlık Yasası’nın çıkarılması gerektiğini ifade ederek mevcut sağlık sisteminin hem hekimleri hem de hastaları mağdur ettiğini belirtti.