Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), üretimden günlük hayata kadar bütün yaşam alanlarındaki maliyetleri etkileyen ve hayatı pahalılaştıran petrol ürünleri ile elektrik fiyatlarında sağlanacak iyileştirmelerin, ailelerin yaşamın zorlukları karşısındaki gücünü, işletmelerin ise rekabet gücünü artıracağını ifade etti.

KTTO’dan yapılan açıklamaya göre, KTTO, elektrik ve akaryakıt fiyatları ile ilgili değerlendirme yaparak, dünya petrol ürünleri piyasasındaki fiyatların önemli ölçüde gerilerken Kuzey Kıbrıs’ta gerek akaryakıt, gerekse elektrik fiyatlarının bulundukları seviyeyi koruduğunu kaydetti.

KTTO, petrol fiyatlarındaki artışları bekletmeden petrol ürünlerine ve elektrik fiyatlarına yansıtan yetkili otoritelerin, düşüş dönemlerinde gerekli hassasiyeti göstermediğini ifade etti.

Hükümetten ve başta Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu olmak üzere ilgili kurumlardan akaryakıt ve elektrik fiyatlarını petroldeki düşüşe bağlı olarak yeniden düzenlemelerini beklediklerini dile getiren KTTO; çeşitli zorluklarla mücadele edilen bu günlerde elektrik ve akaryakıt fiyatlarında sağlanacak iyileşmelerin büyük önem taşıdığının altını çizdi.