Ticaret Odası, polisin iş insanlarını “tutuklamakla” tehdit ettiğini iddia ederek, bunu esefle karşıladığını ve kınadığını belirtti. 

KTTO yazılı açıklamasında, ek mesai ödeneklerinin zamanında ödenememesi nedeniyle gümrük çalışanlarının özellikle Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirdikleri eylem ve aksayan kamu hizmetlerinin kamu yönetimindeki sorunları bir kez daha ortaya çıkardığını kaydetti.

KKTC’de kamu çalışma saatleri ve hizmetlerin devamlılığının ek mesai ödenekleri ile sağlanmasının sürdürülebilir bir yapıda olmadığını belirten Ticaret Odası, açıklamasında şunları ifade etti:

“Kamusal hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için çalışma saatlerinin özel sektör çalışma saatleri ile uyumlu hale getirilmesi, e-devlet uygulamaları ile kamuda etkinlik sağlanması, süreklilik gerektiren servislerde ise vardiya sistemine geçilmesi gerekmektedir.

Bu vesile ile Ercan Havalimanı’nda yaşanan gerginlikte olumsuzlukların faturasının iş insanlarımıza çıkarılmasını ve polisin iş insanlarını tutuklamakla tehdit etmesini esefle karşıladığımızı ve kınadığımızı belirtmek isteriz.”