Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kuzey Kıbrıs’ın birçok farklı bölgesindeki iş insanları ile buluşma etkinliklerine, Lefke ve Gazimağusa’nın ardından, Girne bölgesi toplantısı ile devam etti. Toplantıda KTTO Başkanı Fikri Toros ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Vargın Varer, Salih Çeliker, Aziz Limasollu, Mustafa Genç, Mustafa Erk ve Serhan Kaner, Girne bölgesindeki üyelerle bir araya geldi.

The Arkın Colony Hotel’de 27 Ağustos Perşembe akşamı yapılan toplantı öncesinde KTTO heyeti bölgede bazı ziyaretlerde bulundu.

ali-sah.jpg

Girne’deki ticari hareketlilik artıyor

KTTO heyeti ilk olarak Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye nezaket ziyareti gerçekleştirdi. KTTO Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti makamında ağırlayan Girne Belediye Başkanı Güngördü, Girne’deki ticari hareketin, turizmin ve üniversitelerin gelişmesiyle arttığını ve yaşanan gelişmelerle birlikte belediye görevlerinin de buna paralel olarak farklılaştığını belirtti. Bölgenin en önemli ihtiyacı olarak öncelikle imar planının geliştirilmesi gerekliliğine değinen Belediye Başkanı Güngrödü, Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetinin bölgeye ziyaretinden memnun olduğunu dile getirdi.

Girne Belediye Başkanı ziyaretinin ardından KTTO yetkilileri Girne bölgesindeki bazı üyelerini iş yerlerinde ziyaret etti. Eziç Premier Restoran’da Mehmet Eziç ile fikir alışverişinde bulunan heyet, bu görüşmenin sonrasında Şah Market’te Ali Şah ve Ziynet Şah ile bir araya gelerek, bölgede etkin sektörlerin ticari işleyişini değerlendirme fırsatı buldu. KTTO yetkililerinin üyeler ile toplantı öncesinde son ziyaret noktası Ramadan Cemil işletmeleri oldu ve burada Işın Ramadan Cemil ile görüşme yapıldı.

“İş insanlarının önderliğinde tüm sivil toplumun katılımcılığıyla, kuvvetli bir iç dinamiğin oluşmasına acil ihtiyaç vardır”

ramadan-cemil.jpg

Girne bölgesindeki temasların ardından “Girne Bölgesi KTTO Üyeleri Buluşması”, The Arkın Colony Hotel’de saat 19.30’da üyelerin yoğun katılımı ile başladı. Yaklaşık üç saat süren toplantının açılış konuşmasını yapan KTTO Başkanı Fikri Toros, ülkede yaşanan ticari sıkıntıları ve bu sıkıntıların olası çözümlerini üyeler ile birlikte değerlendirmek adına bölgesel toplantılar yapılmaya başlandığını belirtti. KTTO Başkanı Toros konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin dört bir yanından farklı sektör ve ölçeklerde üyemizin olması, Kıbrıs Türk ekonomisinin önder temsilcisi olmamız anlamına gelmektedir.  Üyelerimizin, başta bürokrasi olmak üzere, iş alanlarında karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda girişimlerde bulunmakta ve sonuç odaklı etkin takibini yapmaktayız. Kıbrıs Türk Ticaret Odası, ancak üyeleri ile birlikte kenetlenerek büyük bir güç olmaya devam edebilir, bu gücü artırabildiğimiz ve daha iyi yansıtabildiğimiz takdirde daha fazla bir etki gücüne sahip olabiliriz. Zor süreçlerden geçmekte olduğumuzu, biz iş insanlarının önderliğinde tüm sivil toplumun katılımcılığıyla, kuvvetli bir iç dinamiğin oluşmasına acil ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim.”

Katılımcıların değerlendirmeleri ile devam eden toplantıda, yaşanan döviz artışının farklı birçok sektörü olumsuz etkilemesinden, alınabilecek önlemlere, elektrikten vergilendirmeye, banka kredilerinden istihdam sıkıntılarına kadar ticari yaşamda karşılaşılan her tür konu derinlemesine irdelendi. Olumlu bir havada sohbet edilerek sona eren toplantı bölge iş insanları tarafından memnuniyetle karşılandı.

belediye-baskani.jpg

toplanti3.jpg