Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Genç ve KTTO Brüksel Temsilcisi Lale Şener, “Eurochambres Ekonomik Forumu”na katılmak üzere Lüksemburg’a gidiyor.

Oda’dan yapılan açıklamaya göre, ilki 2013 yılında İstanbul'da düzenlenen “Eurochambres Ekonomik Forumu”nun ikincisi bu yıl Lüksemburg Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde yarın ve cuma günü gerçekleştiriliyor.

“Odaların İlerlemesi” konusunun ele alınacağı Forum’un açılışına Lüksemburg Prensi Guillaume’nin de katılmasının beklendiği belirtildi.

Avrupa genelinde ulusal, bölgesel ve yerel ticaret odalarından 200 kişiden fazla katılımın olması beklenen Forum’da, ticaret odalarının gündemindeki önemli konular tartışılacak.

Yarın başlayacak forumdaki oturumlarda temel sosyo-ekonomik trendlerin odalar üzerindeki etkileri ve odaların buna nasıl uyum sağlayabilecekleri; odaların sunabileceği yenilikçi faaliyet ve hizmetler, iş modellerini yeniden şekillendirmesi ile yeni oda yönetim becerilerinin geliştirilmesi irdelenecek. 

Forumun ikinci gününde ise interaktif olarak KOBİ’lerin globalleşmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması bağlamında odaların rolü üzerine oturumlar gerçekleştirilecek.