Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), kamu reformunun bir parçası olan ve müşavirlik sistemine son verecek yasal çalışmaların yeni yasama yılında ivedilikle tamamlanmasını talep etti.

KTTO, Cumhuriyet Meclisi’nin 8’inci dönem 5’inci yasama yılı nedeniyle yayınladığı açıklamada, Meclis’ten beklentilerini dile getirdi.

Meclis komitelerinin gündeminde bekleyen önemli yasa tasarısı ve öneriler olduğuna dikkat çekilen açıklamada, halkın refah seviyesinin yükselmesine ve ekonomik gelişimin sağlanmasına katkı sağlayacak bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak, yürürlüğe girmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, bu çalışmalar arasında kamuoyunda “kamu reformu” diye bilenen ve aslında kamu reformunun önemli bir bileşeni olan “Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı” olduğuna işaret edildi. Açıklamada, “Ülkenin kanayan yarası olan müşavirlik sistemine son verecek, liyakate, performansa ve verimliliğe dayalı bir kamu yönetim sistemini sağlayacak şekilde yasal çalışmalar ivedilikle tamamlanmalı” denildi.

2016-2018 Yapısal Dönüşüm Programı’nda takvimlendirilmiş yasa çalışmalarıyla halkın layık olduğu refah ve kalkınma için elzem olan uluslararası standartlarda mal ve hizmet üretimi ve tüketimi yapılmasına katkı sağlayacak düzenlemelerin en kısa sürede yasallaşması da istendi.