Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası, Brüksel’de düzenlenen bir etkinlikte “Kıbrıs’ta olası çözüm öncesinde iş dünyasının AB Müktesebatına hazırlanması” konusunda görüştü.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan verilen bilgiye göre, Avrupa Odalar Birliği (Eurochambers) ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ile Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Phidias Pilides katıldı.

Etkinlikte, Avrupa Odalar Birliği adına Arnaldo Abruzzini, Avrupa Komisyonu adına ise Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Sorumlusu Michaela Di Bucci de yer aldı.

Etkinlikte, oda başkanlarına, Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK), Doğu ve Batı Almanya’nın 1989 yılında birleşmesi öncesi ve sonrasında AB Müktesebatı’nın uygulanması sürecinde iki bölgedeki işletmelerin yaşadığı tecrübelerle ilgili bir sunum da yapıldı.

Açıklamaya göre, burada konuşan Arnaldo Abruzzini, Kıbrıs Türk işletmelerinin ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın AB Müktesebatı’nın Kıbrıs Türk toplumu nezdinde uygulanması konusunda üstlendiği rolün önemine vurgu yaptı.

Abruzzini, AB Müktesebatı’nın uygulanmasının itici gücüyle Kıbrıs’ta kapsamlı çözüm öncesinde Kıbrıs Türk işletmelerinin rekabet edebilirliğinin artırılması gereksinimine işaret etti.