Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ile 18 Kasım Çarşamba günü “Girişimcilik Zirvesi” düzenleniyor.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre “Kıbrıs’ta Girişimcilikle Farkındalık Yaratmak” temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek zirve, KTTO Konferans Salonu’nda saat 14.30’da başlayacak.

KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Toros ile TEB KKTC Müdürü Tevfik Bülent Şatıroğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayacak zirveye, ekonomik sivil toplum örgütleri ile ilgili bakanlıklar ve üniversite öğrencileri katılacak.

Zirve, Ramadan Cemil İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Işın Ramadan Cemil ve TEB Girişim Evi Danışmanı Adnan Şahsuvaroğlu’nun konuşmaları ile devam edecek.

Açıklamaya göre, globalleşen dünya düzeninde ülkelerin kalkınmasında ve ekonomisinde girişimciliğin önemli bir değer olduğuna vurgu yapılacak zirve kapsamında ayrıca iş yaşamında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümleri üzerinde de fikir alış verişinde bulunulacak.

Girişimcilik Zirvesi, iş hayatına yeni adım atanlara fikirlerini geliştirme ve sunma konusunda yol göstermek, şirket içi girişimciliğin de hızla artan rekabette önemine vurgu yapmak, üniversite öğrencilerine ise kariyer hayatlarında yol haritası çizmelerinde yardımcı olmak amacını da taşıyor.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye’deki Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin hazırlayıp uygulanmaya koyduğu TEB KOBİ Akademi Kurumsal Gelişim Programı ve TEB KOBİ Danışmanı Yetiştirme programları eğitmenlerinden Adnan Şahsuvaroğlu “Günümüzde Girişimcilik, Geleneksel ve Yeni Nesil Girişimcilik, Geleceğin Girişimciliği ve Yeni Ekonomi ile Yeni Nesil Girişimcilerin Temel Özellikleri ve Karşılaştıkları Sorunlar”  başlıklı sunum yapacak.

Ardından Eziç İşletmeleri Sahibi Mehmet Eziç ve Özerlat Kahve  Direktörü İlke Özerlat ‘Ülkemizden Başarılı Girişimcilik Örnekleri’ oturumunda girişimcilik serüvenlerini ve iş yaşamındaki tecrübelerini  aktaracak.

Soru cevap bölümünün ardından 3. Girişimcilik Zirvesi saat 17.15’te sona erecek.