Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), bugün KTTO Konferans Salonu’nda “Kamu Özel İşbirliği Modeli” konulu seminer düzenledi.

Semineri Maliye Bakanı Bikrim Özgür de izledi.

Seminerin açılış konuşmalarını KTTO Başkan Vekili Vargın Varer ve TEPAV İcra Direktörü Yardımcısı Emin Dedeoğlu yaparken, TEPAV Danışmanı Osman Yılmaz “Kamu Özel İşbirliği Modeli ve Uygulamaları”, KTTO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Genç de “Özel Sektör Perspektifinden Kamu Özel İşbirliği Modeli” konulu sunum yaptı.

KTTO Başkan Vekili Vargın Varer, “Kamu-Özel İşbirliği Modeli”nin son dönemde Türkiye’den KKTC’ye Su Projesi kapsamında tartışılmaya başlandığını belirtti. Varer, seminerin bu konudaki yaklaşımların şekillenmesi için bilgi zemini oluşturacağını kaydetti.

Bu modelin dünyada da uygulandığını söyleyen Varer, modelin sıklıkla özelleştirme tartışmaları ile birlikte tartışıldığını belirtti.

Varer, seminerin, bu modelin ülkede nasıl kurgulanabileceğini tartışmak için düzenlendiğini ifade etti.

TEPAV İcra Direktörü Yardımcısı Emin Dedeoğlu konuşmasına TEPAV ile ilgili bilgi vererek başladı. Dedeoğlu, Kıbrıs’ın son dönemde ciddi bir dönüşümün içinde olduğunu söyleyerek, kendi ayakları üzerinde duran, bağımsız ve güçlü bir devlet için her zaman desteklerinin tam olacağını kaydetti.

Dedeoğlu, “Kamu Özel Modeli”nin iyi yönetilirse fırsatları artırıp, riskleri minimize edebileceğini söyledi.

Dedeoğlu, bu modelin yıllardır Türkiye’de uygulandığını belirtti.