Almanya Büyükelçisi Nikolai von Schoepff, 13 Kasım 2014, Perşembe günü saat 14:30’da Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’a nezaket ziyaretinde bulundu ve Kıbrıs konusundaki güncel konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toros, Sayın  Schoepff’in gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güney’deki Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürütmekte oldukları projeler hakkında bilgiler aktardı. Konuşmasında müzakere sürecine de değinen Toros, Kıbrıs adası çevresindeki doğal kaynaklarla ilgili meydana gelen gelişmeler, çözüm sürecinde yaşanan sıkıntılarla ilgili görüşlerini paylaştı, fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretin sonunda KTTO Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs sorununda gelinen mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını ve bu konudaki yapıcı çalışmalarına devam edeceklerinin bilgisini verdi. KTTO Başkanı Fikri Toros başkanlığında bir heyet geçtiğimiz gün de İngiliz Yüksek Komiseri Ricc Todd ile buluşarak görüşmelerin yeniden başlayabilmesi için görüş alışverişinde bulunmuştu.