Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği’nin, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nda (KTEZO) gerçekleştirilen olağan genel kurulunda, Mahmut Kanber oybirliği ile yeniden başkan seçildi.

Sektörün içinde bulunduğu sorunların masaya yatırıldığı genel kurulda, kayıt dışı işgücünün önlenebilmesi, mesleğin belirli standartlar üzerinden yapılması ve Birlik tüzüğünün yeni yasaya göre uyarlanması da gündem maddeleri arasında yer aldı.

Eznaf ve Zanaatkârlar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeniden başkan seçilen Mahmut Kanber, ülkedeki kayıt dışı işgücünün kayıt altına alınabilmesi için zanaatkârlığın meslek olarak tanımlanması gerektiğini belirterek; “Zanaatkârlık açıkça meslek olarak tanımlanmalı ve ülkedeki ihtiyaca göre sektörün önünü açmayı sağlayacak gelişim planlanmalıdır” dedi.

Yürürlüğe giren yeni Dernekler Yasasına bağlı olarak Birlik tüzüğünde değişikliğe gittiklerini de aktaran Kanber, kuaförlük mesleğinde çalışma izinli olarak 6 yılını tamamlamış ustalık belgeli gerçek kişilerin Birliğe üye olabileceklerini de açıkladı.

Kanber; “Birlik tüzüğünün yeni dernekler yasasına göre uyumlaştırılması sonucu çırak, kalfa ya da usta olan tüm sektör çalışanları artık Birliğe üye olabilir” şeklinde konuştu.

Üye olma sürecinin önemine değinen Başkan Mahmut Kanber “Sektör çalışanları olarak tanımladığımız 18 yaşını doldurmuş tüm çırak, kalfa ve ustaları Birliğimize üye yapmamız durumunda kayıt dışı olanların tümünü kayıt altına almayı başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kanber, fahri üyelik konusunda da değişikliğe gittiklerini belirterek, mesleği kuaför manikürcü olan ve aynı zamanda çırak ya da kalfalık belgesine sahip yabancı kişilerin de fahri üye olabileceklerini aktardı.

Olağan Genel Kurulda çalışma ve mali raporunun okunup, genel kurul tarafından aklanması sonrasında birlik organlarının seçimi gerçekleştirildi.

Mahmut Kanber’in Başkan olarak seçildiği olağan genel kurulda Sefa Güleçyüz Asbaşkan ve Ömer Tarıcan ise Sayman olarak seçildi.

Aynı gün gerçekleştirilen seçimde; Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Hürşehit Güleçler, Metin Kurt, Teyfik Atar, İsa Tunç, Ömer Tarıcan, Halil Bucak, İlyas Kılıç, Sefa Güleçyüz, Aziz Akış, Levent Atmaca ve Akan Yorulmaz.

Olağan Genel Kurul sonunda yeni dönemi kapsayan plan ve program hakkında bilgi veren Başkan Kanber, meslekte 40 yılını tamamlamış kuaförlere plaket takdiminde bulundu.