UBP Milletvekili Dursun Oğuz, Genel Kurulda,  Hükümetin ekonomik politikaları konusunda  konuşma yaptı.

Son zamanlarda gündeme gelen aspir bitkisi konusuna değinen Oğuz, aspirin toprak yapısını bozan bir bitki olduğu biliniyorsa devletin kiraya verdiği arazilere ekilmesine izin vermemesini istedi.

Oğuz, tarımsal arazilerin kiralanmasının geçen yıl da bu yıl olduğu gibi gündem olduğunu anımsatarak, İçişleri Bakanı’nın bundan sonraki yıllarda böyle olamayacağını söylediğini hatırlattı. Haziran  ve Temmuz’da hangi araziyi kimin kullanacağını açıklamadıktan sonra karmaşa yaşanabileceğine işaret eden Oğuz, bu arazilerin belli kıstaslara göre verilmesini istedi.

Oğuz, esnafın, “sorunlarını kimsenin çözmeye çalışmadığı” yönünde şikayetleri olduğunu ve esnafın sicil affı talep ettiğini söyledi. Oğuz, esnafın sorunlarının çözümüne yönelik her hangi bir plan program değerlendirme gibi çalışma olmadığını savundu.

Küçük esnafın yaşadığı sorunlar yanında işsizliğin de arttığına işaret eden Oğuz, seracıların da bir dizi sorunu olduğunu ve çözüm beklediklerini kaydetti. Oğuz, seracıların bankalarla da ipotek gibi kaynak sorunları yaşadığını ve bu sorunların kaynağı ve sebebiyle ilgili de kimsenin adım atmadığını kaydetti.

DAÜ konusunda da eleştirilerde de bulunan Oğuz, intikam ve hırs adına yapılan eylemlerin üniversiteyi kaosa sürüklediğini iddia etti.