Gamze Pir Baykur

 Mağusa’da Kali Land bölgesinde faaliyet gösteren “Tatlı 4” isimli markete 3 kez giren ve çeşitli markalarda 8 şişe bira, 9 adet enerji içeceği, 12 paket çips, 1509 TL değerinde sigara ve 500 TL nakit parayı sirkat eden yaşları 15 ile 18 arasında değişen 6 çocuk zanlı almış oldukları tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“Dükkan açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı F.K (E-17), Ö.O (E-16), O.A (E-16), E.C.K (E-15), C.S (E-18) ve C.S (E-18) tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

Yaşları küçük diye kapalı oturum yapıldı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, tüm zanlıların yaşlarının küçük olmasından dolayı oturumun kapalı yapılmasını talep etti. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, yapılan talep üzerine oturumun kapalı yapılmasına karar verdi.

Tahkikat tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, zanlı Ö.O ile E.C.K’nin, zanlı O.A ile F.K’nin gözetlemecilik yapması yardımı ile  2 Ekim tarihinde Mağusa Kaliland bölgesinde faaliyet gösteren “Tatlı 4” isimli işyerinin manav bölümünün kapısını kasti hasara uğratıp açtıktan sonra içeriye girdiklerini ve içeriden muhtelif markalarda 8 şişe bira, 5 adet enerji içeceği ve 8 paket çipsi sirkat ettiklerini açıkladı. 4 Ekim tarihinde ise zanlı F.K, Ö.O, O.A, E.C.K, C.S ve C.S’nin ayni işyerine sirkat suçu işlemek maksadıyla tekrardan girme planı yaptıklarını belirten Türe, zanlı F.K, O.A, C.S ve C.S’nin gözetlemecilik yapması yardımı ile zanlı Ö.O ile E.C.K’nin ayni işyerine girerek 4 adet enerji içeceği ve 4 paket çipsi sirkat ettikerini açıkladı. Türe, akabinde tüm zanlıların ayni şekilde görev dağılımı yaptıktan sonra zanlı Ö.O ile E.C.K’nin ayni gün yani 4 Ekim tarihinde saat 04:30 raddelerinde  ayni iş yerinin ana giriş kapısını olay yerinde tespit edilen demir bir boru ile hasara uğrattıktan sonra içeriye girdiklerini ve 1509 TL değerinde sigaraları ve kasada bulunan 500 TL nakit parayı sirkat ettiklerini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Türe, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Serbest kaldılar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı F.K, Ö.O, O.A, E.C.K, C.S ve C.S’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, ve 1’er KKTC vatandaşının 15 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.