Küçük Kaymaklı Şehitler Anıtı’nda düzenlenen tören; çelenklerin konulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile başladı.

Törende, Küçük Kaymaklı Spor Kulübü Başkanı Ali Başman bir konuşma yaptı. Başman konuşmasında, Kıbrıs Türk varoluş mücadelesinde, Küçük Kaymaklı halkı ve kulübünün büyük katkısı olduğunu belirtti. Küçük Kaymaklı’nın 11 yıl işgal altında kaldığını söyleyen Başman, çok acılar çekildiğini kaydetti.

Başman, toplumların tarihi ile anıldığını söyleyerek, Türk ulusunun kan dökerek şehitler vererek bugüne geldiğini, toprağına sahip çıktığını vurguladı.

1974’te Barış Harekatı ile halkın çektiği eziyetlerin son bulduğunu belirten Başman, “Şehitlerimiz rahat uyusun bize emanet ettiğiniz topraklar bizim namusumuzdur” dedi.

Konuşmanın ardından Şehit Doğan Ahmet İlkokulu, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu ve Türk Maarif Koleji öğrencileri şiirler okudu.

ŞEHİT HÜSEYİN RUSO ANITI’NDAKİ TÖREN

Şehit Hüseyin Ruso Anıtı’ndaki tören, anıta çelenklerin konulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu öğrencisi tarafından yapıldı.

Tören, Atleks Sanverler Ortaokulu, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, Türk Maarif Koleji, Şehit Doğan Ahmet İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerle sona erdi.