Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇ-TAŞ) Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden, Aplastik Anemi hastası Ömer Anbarcıoğlu için dayanışma gecesi düzenliyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 13 yaşındaki Ömer'in tedavi masraflarının karşılanması amacıyla düzenlenecek dayanışma gecesinde, folklor ve dans ekiplerinin yanı sıra Müzisyen Hasan Beşok da sahne alacak.

Açıklamada, 30 Mart Çarşamba ve 1 Nisan Cuma olmak üzere iki gece olarak düzenlenecek gösteriler için 10 TL tutarındaki biletlerin satışa çıktığı belirtildi.

GÖSTERİLER..

30 Mart, saat 19.30'da YDÜ Büyük Kütüphane Salon 4'te yapılacak gecede, GÖÇTAŞ Halk Dansları Ekipleri, Dance For Peace, İki Toplumlu Müzik ve Halk Dansları Derneği "KIBRIS", Tango Siempre’den "Sirtaki ve Hasabiko" gösterisi  ve Müzisyen Hasan; 1 Nisan saat 19.30'da TMK Rauf Raif Denktaş Kültür Salonu'nda gerçekleşecek gecede ise, GÖÇTAŞ Halk Dansları Ekipleri, Tango Siempre’den ‘’Sirtaki ve Hasabiko’’ ile ‘’ Tango’’ gösterisi, Nicosia Dance House'dan "Jazz dans’’ ve ‘’Hip Hop’’ gösterisi ile Hasan Beşok sahne alacak.

Gösterilere katılım, 10 TL bağış yaparak elde edilecek davetiyeler ile sağlanacak.

Davetiyelere; Dernek Başkanı Salim Piyale'ye 0533 8617760 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

KAMPANYANIN DETAYLARI

Açıklamada, Ömer Anbarcıoğlu'nun Temmuz 2015 yılında Kıbrıs'ta yapılan muayenede kan ile ilgili bir rahatsızlığı olduğunun belirlendiği ve tedavi için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

"Ömer Sizin Deniz Yıldızınız Olsun mu?" isimli başlatılan kampanyada; sahile vurmuş binlerce deniz yıldızını yaşamaları için okyanusa fırlatan kahramandan esinlenildiği belirtildi.

"O hikayede, okyanusa gönderilen her bir deniz yıldızının hayata yeniden tutunduğunu biliyoruz. Binlerce deniz yıldızını görüp umutsuzluğa kapılmak yerine tıpkı o hikayedeki kahraman gibi fark yaratmak önemli" ifadeleri kullanılarak, vatandaşlara, "Ömer sizin deniz yıldızınız olsun mu" şeklinde soruldu.