UBP'nin eski genel başkanlarından Küçük, 31 Ekim’deki kurultayda 5-6 ismin genel başkanlığa aday olmasının bir rekor olduğunu belirterek, bugün bakanlık görevi alan 3 ismin de UBP hükümette olmasaydı başkanlığa aday olacak isimler arasında yer alacaklarını savundu ve partide yaşanan sıkıntıları şu sözlerle özetledi:

Eniz ORAKCIOĞLU

UBP eski genel başkanlarından ve eski Başbakan İrsen Küçük, 31 Ekim’de gerçekleşecek  UBP Kurultay’ına yönelik değerlendirmelerde bulundu.  Küçük, partinin bugüne kadar gerçekleşen kurultaylarında zaman zaman tek, zaman zaman 2 aday yarıştığını anımsatarak, “Kurultayda konsensüs sağlanmaya çalışılır. Fazla adaylı seçimlerde muhakkak ki kırılmalar fazla olur. Tabi ki kurultayda fazla adayın olmasından endişe duymaya gerek yok, bu çıkan tabloyu ise tabanın hareketliliğine vermek lazım. UBP’nin çok adaylı seçime gitmesinin bir sebebi de partinin hala  yönetim arayışı içinde olmasından kaynaklanır. UBP hala  idari yönetim kadrosuna kavuşamamıştır.  Eğer kavuşmuş olsaydı bu arayışa girmezdi. Kurultayda başkan adayının fazla olmasının nedeni yönetim kadrolarının oturmaması, şekillenmemesi ve tabanın da güven duymamasından kaynaklanmaktadır. Dolayısı ile arayış içerisine girilmiştir” şeklinde konuştu.

“Bakanlık cazip geldi”

Adayların 5’e ulaştığını belirten Küçük, “Genel başkanlığa aday olacakların sayısının 6’ya ulaşacağı söylenmektedir. Bununla birlikte hükümet oluşumundan önce kurultay gerçekleşmiş olsaydı, ya da UBP bugün hükümette yer almamış olsaydı aday sayısı 9-10’lara çıkacaktı. Bugün bakan olan en az 3 isim daha aday olacaktı. Tabi ki bakanlar ve genel başkan arasında oluşan konsensüsle sürekli ismi telaffuz edilen kişiler aday olmamıştır. Bakanlık koltuğu tabi ki cazip bir koltuktur ve bu koltuklar cazip gelince bu kişiler tabi ki adaylıktan da vazgeçmiştirler” dedi.

“Güçlü bir aday yok”

Küçük, 31 Ekim’de gerçekleşecek UBP kurultayında 5-6 ismin genel başkanlığa aday olmasının bir rekor olduğunu belirterek, “Kurultaya aday olan 5 arkadaşın içinde güçlü aday yok.  Bu nedenle de parti içinde bir kavga veya anlaşmazlık çıkmaz. Tabanın yüzde yüz benimseyeceği bir aday maalesef çıkmamıştır. Bazı kesimler tarafından bana adaylık için gelen ve aday olmamı isteyenler olsa da ben bir kez daha aday olmayacağımı açıklamıştım. Benim görevim UBP’ye her zaman için hizmet verip yardımcı olmaktır. Bizden yardım talep eden kadrolar olursa bizde onlara her zaman yardım etmeye hazırız. Bu aşamada destekleyeceğimi bir isim de olmamakla birlikte süreç içerisinde bunu değerlendirerek, partiyi toparlayabilecek, partiye güç katabilecek UBP’nin bundan sonraki çalışmalarında tabana da mesaj verebilecek bir adayı destekleyebilirim” dedi.

Kaynak: YenBakış