Gündem Kıbrıs Özel - Sosyal Medya

Yanıbaşımızda Akdeniz'de sular iyiden iyiye ısınmaya başlıyor. Öyle ki NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'nin güvenliği için Akdeniz'e uçaklar ve savaş gemileri gönderileceğini duyurdu.

Bu haberin ardından Prof. Dr. Kudret Özersay, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla bu duruma sert bir tepki gösterdi. Özersay, Akdeniz'e uçaklar ve savaş gemilerinin gönderilecek olmasını "Böyle gidersa denize girmeye bile çekineceğiz" şeklinde değerlendirdi. 

Kudret Özersay'ın yaptığı paylaşım şöyle: 

"Böyle gidersa denize girmeye bile çekineceğiz!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'nin güvenliği için Akdeniz'e uçaklar ve savaş gemileri gönderileceğini duyurdu. Bu adımların Rus uçağının düşürülmesiyle bağlantılı olmadığını da söyleyen Genel Sekreter, İngiltere'nin Türkiye'ye uçak, Almanya ve Danimarka'nın da taktik komuta gemileri sevk edeceğine dikkat çekti. Stoltenberg Rusya'nın doğu Akdeniz'de yaptığı YIĞINAKLARLA başka askeri güçlerin yaklaşmasına engel olacak kapasiteler geliştirdiğini, NATO'yu harekete geçirenin de bu olduğunu belirterek "bu yüzden daha iddialı bir Rusya'ya karşı askeri kapasitemizi ve caydırıcılığımızı güçlendirmeye devam ediyoruz". (Milliyet.com.tr, 1 Aralık 2015)

Aylardır söylemekten dilimde tüy bitti. "Uluslararası aktörler koordineli ve uyumlu hareket ediyor, 'tüm yıldızlar çözüm için biraraya geldi', Kıbrıs sorunu çözülüyor" gibi söylemlerin büyüsüne fazla kapılmamak, sorumlu davranarak topluma da bu doğrultuda mesaj vermek lazım diye düşünüyorum."

capture-024.jpg